Select Page

Les activitats formen part de la programació especial pel Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona

Esta setmana i la que ve, la Facultat de Belles Arts d’Altea i el Centre Juvenil acullen les activitats organitzades des de la Càtedra Annetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández amb motiu del 25-N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. La programació compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, diferents organismes dependents de la UMH i la Plataforma Feminista d’Altea.

Dijous que ve 25 de novembre, l’escriptora i activista feminista i queer Itziar Ziga oferirà la conferència “Pel costat més vibrant, sexy i queer de la vida”. En ella, l’autora de llibres com “Esdevindre gossa, Un zulo propi” o l’acabat de publicar “La feliç i violenta vida de Maribel Ziga”, parlarà des de la seua literatura rabiosa sobre el maltractament. La cita tindrà lloc a les 19h a l’Aula 2 de l’edifici Albir de la Facultat de Belles arts d’Altea. L’accés és lliure i gratuït prèvia inscripció.

La programació culminarà el següent dijous 2 de desembre, amb la impartició de dos tallers a càrrec de l’activista transfeminista, pensadora i tècnic d’igualtat, Josebe Iturroiz. Al matí, a les 12 hores, “Del Gènere també s’ix” oferirà eines per a entendre el món més enllà del “dimorfisme sexual”, les dualitats oposades i excloents que fins ara s’han entés com a veritats immutables. A la vesprada, a partir de les 18 hores, en el taller “Amor romàntic, família i violència heteronormativa (des d’una mirada materialista)” s’abordaran les estructures violentes del patriarcat que mantenen i produeixen les societats actuals. Tots dos tallers es desenvoluparan en el Seminari de fotografia de l’Edifici Planet de la Facultat.

El programa ja va arrancar dilluns passat amb el taller “Prevenció de violència masclista” impartit per la Llicenciada Tere Martínez Parra i dirigit a persones amb diversitat funcional en el Centre Juvenil. En l’activitat van participar els alumnes de TAPIS Altea.

Inscripcions

Donada la situació de crisi sanitària actual i l’aforament dels espais, és necessària la inscripció per a assistència presencial a través dels codis QR inclosos en els cartells o dels següents links:

  • Conferència Itziar Ziga (dijous 25 novembre): https://n9.cl/5n6j8
  • Taller 1: Josebe Iturrioz(dijous 2 desembre – matí):https://n9.cl/ma13p
  • Taller 2: Josebe Iturrioz(dijous 2 desembre -vesprada): https://n9.cl/husre

A més, es pot assistir virtualment a la conferència d’Itziar Ziga a través del següent enllaç i sense necessitat d’inscriure’s: https://zoom.us/j/95657748916

Més informació en www.cancan.umh.es

Pin It on Pinterest