Select Page

L’artista i investigadora Nina Hoechtl presentarà el dilluns 13 de juny el seu vídeo “DELIRIO GÜERO. 1825, 2018, 2211 y de vuelta” (2021) en la Facultat de Belles arts d’Altea: una activitat amb la qual comencen dos dies de treball entorn de la construcció de la blanquitud.

L’artista d’origen austríac i resident a Mèxic, membre del col·lectiu artístic INVASORIX, impartirà un taller el dimarts 14 en la mateixa Facultat de Belles arts on, a través de l’ús de pràctiques artístiques visuals i literàries, convidarà a les i els assistents a pensar, de manera col·lectiva, sobre el “güero” (expressió usada a Mèxic per a definir la pell blanca), el privilegi blanc, la blanquitud i els processos d’emblanquiment per a, així, trobar maneres d’intervindre en ells. Les i els interessats a assistir hauran de portar una samarreta de color llesta per a ser intervinguda amb lleixiu.

Esta activitat està organitzada per la Càtedra institucional d’Estudis Artístics Annetta Nicoli i l’Ajuntament d’Altea, i compta amb la col·laboració de la Facultat de Belles arts de la UMH, del Departament d’Art de la UMH, del Centre d’Investigació en Art de la UMH i de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa.

El vídeo “DELIRIO GÜERO. 1825, 2018, 2211 i de tornada” (2021) serà presentat el 13 de juny, a l’Aula 2 de la Facultat de Belles arts d’Altea, a les 19 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament.

El taller “Delirio güero. Una invitación al debate sobre la blanquitud” tindrà lloc el dia 14 de juny, en el taller d’Aeropintura de la Facultat de Belles arts d’Altea, entre les 10 i les 14 hores, prèvia inscripció gratuïta en el següent link: https://acortar.link/oNM734

Pin It on Pinterest