Select Page

Alcalde i regidor de Cultura participen en la presentació del cartell.

Divendres passat a la vesprada tenia lloc a la Casa de Cultura la presentació del cartell de La Passió d’Altea 2019 creat per Denis Besó, el “Davallament de la Creu”, a qui ha portat 3 mesos d’intens treball, el resultat és espectacular donat els seus grans dimensions i intens colorit. A la cita acudien, al costat de representants de Pla i Revés i protagonistes de l’escenificació, l’Alcalde, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Diego Zaragozí.

En el transcurs d’aquesta presentació, Alcalde i regidor de Cultura, agraïen al grup de teatre alteà, Pla i Revés la posada en escena, un any més, de la Passió d’Altea. Una representació que ja s’ha convertit en símbol de la Setmana Santa alteana després de 38 anys de representació.

“Per a mi és un honor estar hui ací. És una obra impressionant que mereix ser mostrada i que la gent puga gaudir-ne”; començava dient el primer edil alteà. Jaume Llinares donava l’enhorabona a Pla i Revés per la trajectòria de La Passió i mostrava el suport institucional a la representació. “Cada any continua arribant Setmana Santa i seguiu oferint La Passió. Crec que ha arribat l’hora que reba un reconeixement públic i una manera seria aconseguir catalogar a La Passió com a Bé de Rellevància Local i aquesta seria una fita a aconseguir d’aquí a dos anys, quan se celebren els 40 anys de representació”; assenyalava Jaume Llinares, qui reconeixia que “no és fàcil que una activitat es faça durant 40 anys i la Passió està a les portes. Tampoc és fàcil aconseguir aquesta distinció com a Bé de Rellevància Local, perquè s’han de presentar molts mèrits, però crec que La Passió els té i seria un objectiu bonic per celebrar els 40 anys “.

En nom de Pla i Revés, el seu president, Joan Carratalà, parlava de la importància que per al grup té aquest any La Passió, ja que aquest any l’entitat compleix 40 anys i també per la Capitalitat Cultural Valenciana d’Altea. “Per a nosaltres ha estat un repte la representació de La Passió durant 38 anys. Aquest any tindrà el format dels últims anys i es representarà en valencià el dissabte 6 d’abril i en castellà diumenge 7 a Palau Altea. El protagonista tornarà a ser el mateix, ja que a Jesús el encarnarà Marian Martínez i el director serà el de sempre, Vicent Lloret, que gràcies a ell tira endavant la representació “. “Quant al cartell, de nou l’ha realitzat Denis Besó i crec que aquest any ha superat les expectatives”; ha conclòs Carratalà, però no sense abans convidar alteans, residents a la comarca i visitants a gaudir de La Passió 2019.

La representació en valencià del dissabte 6 d’abril tindrà lloc a les 20:00h i la de diumenge 7, en castellà, a les 19:00h. El preu de les entrades és de 6€ per localitat i estes es poden adquirir amb antelació a Casa de Cultura, confraries de Setmana Santa, Carnisseria Orquín, Teixits Llinares, Arroseria Tossal Roig, supermercat El Poblet d’Altea la Vella i El Xiringuito; a més de la taquilla de Palau Altea el mateix dia de les representacions.

Com a protagonista de la representació, Marian Martínez donava les gràcies als assistents a la presentació i també al director per haver comptat de nou amb ell per encarnar Jesús. “Espere que la gent vaja a veure La Passió i vull donar les gràcies a tots els que formen Pla i Revés i treballen perquè l’obra tire endavant cada any i seguir fent cultura popular. A veure si entre tots podem seguir mantenint La Passió i continue per sempre”; comentava Martínez.

Per la seua banda, el director de l’obra, Vicent Lloret, explicava que “l’obra tira endavant gràcies, principalment a la voluntat dels actors, perquè sense ells seria impossible realitzar-la”.

“Vull agrair a l’Ajuntament d’Altea el que sempre estiga donant suport a la representació. Sense ell seria difícil de tirar endavant perquè les despeses són enormes i ens ajuda en tot el que pot “; declarava Lloret.

El director de La Passió qualificava de “impressionant” el cartell. “És una obra per estar en un museu, és espectacular. “Aquest any Pla i Revés compleix també 40 anys i esperem que complisca molts més”, concloïa el director de La Passió.

Era Diego Zaragozí, regidor de Cultura, el qual posava fi a les intervencions agraint en primer lloc a les persones que han donat suport a Pla i Revés durant els seus quatre dècades d’existència, “en temps bons, en temps regulars i en temps dolents, que segur també n’hi ha hagut en aquests 40 anys que donen per a molt”.

El davallament de la Creu

La descripció de l’obra, com no podia ser d’altra manera, la realitzava l’autor, que explicava que “és una obra ambientada en el Renaixement. Una explosió d’idees pintades a l’oli sobre llenç. Aquesta obra té els colors venecians. Utilitzen pigments vermells, que en l’època venien d’Amèrica i eren tan cars com l’or “.

“El dramatisme de la il·luminació ve de l’època de Caravaggio. La teatralitat i les tonalitats de pell dels personatges, reflecteixen el moment. El quadre està pintat a la diagonal que era comú en l’època del Renaixement. Les tres Maries en triangle que representaven la vida, la mort i la reencarnació. Ho he pintat amb molt d’amor i espero que agrade “.

Pin It on Pinterest