Select Page

La regidora de Festes, Marta Lloret, ha anunciat el programa d’actes de les Festes locals 2021. L’agenda d’activitats es presenta com un ampli ventall per a tots els públics. Durant la roda de premsa també s’ha donat a conéixer el cartell oficial, que en esta ocasió ha sigut obra de l’artista Martutxa Casares.

A l’inici de la seua intervenció, Lloret ha volgut comunicar a festers, alteanes i alteans en general que “els actes propis de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai i de les festes del Santíssim Crist del Sagrari són impossibles per la situació de pandèmia”. Per este motiu, la regidoria ha dissenyat un programa alternatiu, però que “manté l’essència festiva”.

En primer lloc, l’edil ha destacat el paper que tindrà la música. “La nostra intenció ha sigut tindre música al carrer el màxim temps possible. Hi haurà diferents recorreguts amb bandes de música i dolçaina i tabal”, explica. Per a evitar massificacions de persones, no es farà públic el recorregut i així “ens els puguem trobar durant un dinar o sopar, o fent ús dels comerços d’Altea”.

També hi haurà moments per als xiquets amb contacontes, teatres, jocs infantils i tradicionals. En este sentit, la responsable municipal de Festes destaca “Tic Toc Party” per als joves usuaris d’esta aplicació amb cantants en directe, DJ speaker i ballarins Street que tindrà lloc el divendres 24 de setembre a les 22:45 hores en el Pàrquing Basseta-Centre.

“Hem organitzat activitats per a totes les edats com els diferents espectacles musicals infantils i familiars “El reino del león” i “Els Supermúsics”, un concert d’Andreu Valor, el tribut a Fito & Fitipaldis “Fitipaldis Band”, l’espectacle “mediterrània” a càrrec de La Mònaco, “Monòlegs en femení” amb Pepa Cases i Carol Tomás o el circuit de teatres en diferents places d’Altea”, anuncia la regidora.

Sense deixar de banda els espectacles pirotècnics, este any seran dos els castells de focs artificials, un el tradicional de diumenge de festes i un altre el dilluns. El segon està patrocinat per la Diputació d’Alacant amb la iniciativa “torna la llum” per a reactivar el sector.

Marta Lloret també ha recordat que des del passat 3 de setembre fins al 30 es podrà visitar l’exposició “Playmobil Festes Majors d’Altea” de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores al Casal Fester en la primera planta de la Casa de cultura. “Es tracta d’una mostra tres vegades major del qual se sol presentar en altres localitats”, ressalta.

En col·laboració amb la regidoria de Festes, l’Església Parroquial ha organitzat els tradicionals actes religiosos com misses i novenari en honor al Crist.

Cartell oficial

Seguidament, l’edil ha donat pas a l’autora del cartell anunciador de les Festes d’Altea 2021, Martutxa Casares. L’artista ha agraït l’oportunitat i ha explicat que “m’he inspirat en els moments en què estic admirant el poble des de la mar. He volgut traslladar una sensació de refugi, perquè des d’ací la línia conviu amb la naturalesa de l’entorn; i també reflectir l’alegria de les festes, que encara que enguany siga una mica continguda, sense perdre la felicitat que aporten. Per tot això, he bolcat moltíssim color i plantes al voltant fent un refugi per al poble. He treballat en una línia molt orgànica que li dóna una mica d’aspecte de conte”.

Finalment, la regidora de Festes ha transmés que “la comissió de festes del Crist del Sagrari 2020-2022 té obertes les portes a qualsevol interessat a incorporar-se”. Fins al 30 de setembre es poden posar en contacte amb qualsevol majoral o clavari o mitjançant el departament de festes al correu festes@altea.es o al telèfon de la Casa de Cultura, 96 584 28 53.

Poden consultar el programa d’actes complet en: https://www.altea.es/wp-content/uploads/2021/09/Programa-Festes-dAltea-2021.pdf

Pin It on Pinterest