Select Page

Parrocs, Junta Major de Confraries i edil de Festes donen unes pinzellades del que serà la Setmana Santa 2024.

El proper divendres 9 de febrer, a partir de les 19:30h a l’Església de San Francesc, tindrà lloc la inauguració de la Setmana Santa alteana 2024 amb una Solemne Missa; la presentació del Cartell, realitzat per Teresa Martínez Parra; el Pregó a càrrec de D. José Abellán Martínez i el posterior vi d’honor. Així ho han donat a conèixer l’edil de Festes, Joaquim Devesa; D. Francisco Rafael Morató i D. Juan Carlos Ferri, rectors d’Altea i Altea la Vella, respectivament i Vicente Sellés, membre de la Junta Gestora de la Junta Major de Confraries.

En paraules de l’edil de Festes, “estem ací per parlar de la importància que tenen estos dies de festa, de religiositat popular, expressions religioses profundes i un calat social inestimable”. Joaquim Devesa ha posat èmfasi en un dels actes més populars de la Setmana Santa a Altea com és el Via Crucis, que s’està celebrant al municipi des de fa més de 100 anys. “Parle del Via Crucis perquè és una unió fantàstica de la barreja de religiositat popular, de música instrumental i coral i de teatre, a la qual invite tot el poble d’Altea i visitants a gaudir perquè pense que és un acte molt singular que ningú havia de deixar passar”; ha concretat el regidor.

Com és habitual, Altea, Altea la Vella i l’Olla d’Altea acolliran les desenes de celebracions que caracteritzen la Setmana Santa, com ara misses, processons, litúrgies i serveis, entre altres propostes religioses, però com a novetat, el Sr. Francisco Rafael Morató Boronat, Pàrroc de La nostra Senyora del Consol d’Altea ha anunciat el trasllat del Crist del Sagrari en romeria des de la Parròquia del Consol a l’Església de Sant Francesc o Església del Convent, després de la Missa de la Confraria del Stm. Crist del Sagrari. Això serà el dissabte 2 de març i la imatge del Stm. Crist del Sagrari pujarà novament a la Parròquia el dissabte 9 de març, després de la Missa de les 19:30h. “És una cosa que estem preparant amb moltíssima il·lusió i crec que hi ha molta gent que no pot pujar a la Parròquia i tenir el Santíssim Crist a San Francisco pot ser més accessible”; ha declarat D. Francisco Javier Morató.

D. Francisco s’ha referit un any més a la venda de palmes a favor de Mans Unides Altea. “Amb esta venda de palmes per al Diumenge de Rams fem una acció solidària molt interessant per part de la Setmana Santa alteana pensant en els més febles amb un projecte a Hondures que recolzarem. Així que comprant una palma fem una bona acció i convide la població a participar”; ha apuntat el Rector del Consol.

Pel que fa als serveis religiosos que tindran lloc a Altea la Vella i l’Olla d’Altea, ha sigut el seu Pàrroc, D. Juan Carlos Ferri, qui els ha citat. Com ha recordat D. Juan Carlos, “és el meu primer any ací i jo també estic aprenent a adorar els Cristos del Sagrari i de la Salut, coneixent les tradicions i costums. A Altea la Vella i l’Olla és tot més senzill però també tenim els actes centrals com el Triduo Pascual”. Ferri s’ha referit a la Confraria de la Verge dels Dolors, d’Altea la Vella que vol reprendre tradicions antigues.

Pel que fa a les novetats, la Parròquia d’Altea la Vella està treballant en la celebració de la Missa de Sant Vicent en valencià i en la portada de la Comunió de forma solemne als malalts que resideixen a prop de la Parròquia de Santa Anna. Ha explicat el seu Pàrroc.

Finalment, ha sigut Vicente Sellés, membre de la Junta Gestora de la Junta Major de Confraries qui ha demanat la participació de la gent als actes organitzats per celebrar la Setmana Santa alteana i ha apuntat que respecte a la programació completa, serveis i horaris, esta serà donada a conèixer de forma puntual, amb tota sèrie de detalls, en diferents mitjans com són les xarxes de la regidoria de Festes i les Parròquies. Tot això a partir del Dia 9 en què tindrà lloc la Presentació del Cartell i Pregó de la Setmana Santa 2024 a Altea.

A la presentació hi ha assistit també l’actual president de la Junta Gestora de la Junta Major de Confraries, Paco Alcázar i altres persones col·laboradores amb la Parròquia Verge del Consol.

Pin It on Pinterest