Select Page

Este consell serà el màxim òrgan de participació i decidirà els 10 projectes que es sotmetran a votació per part de la ciutadania

L’aposta decidida per establir uns pressupostos participatius a l’Ajuntament d’Altea serà un realitat en poc temps. Ahir es constituïa el Consell de Participació Ciutadana, després de l’aprovació definitiva del reglament al no presentar-se cap al·legació.

Com anunciava la regidora de l’àrea, Maria Laviós, ‘’al Consell d’ahir es van presentar les 48 propostes aportades per la ciutadania als pressupostos participatius’’. El Consell de Participació Ciutadana, el màxim òrgan de participació, decidirà els 10 projectes que es sotmetran a votació. A este Consell estan representats tots els grups politics i dels consells sectorials creats (Consell Escolar Municipal, de Medi Ambient, d’Agricultura, de Salut, d’Urbanisme, de Comerç i Turisme, de les Xiquetes i Xiquets).

El Govern d’Altea ha obert la possibilitat de participar activament en les decisions que més afecten la ciutadania i ha posat en marxa la campanya ‘’Altea imagina, Altea participa’’ a través de la que els alteans i alteanes decidiran directament part de les inversions municipals amb un pressupost de 100.000 euros. L’any passat es va començar amb este format de pressupostos participatius i en esta segona edició, el procés de participació serà ‘’molt més ampli, dinàmic i fàcil’’, assegurava Laviós.

Com informava la regidora, i també presidenta del recent creat Consell, ‘’a la primera reunió d’este òrgan es van mostrar les propostes presentades per part de la ciutadania. Els membres del Consell van revisar totes i cadascuna d’elles i es va crear un debat al voltant de les propostes, sobretot en aquelles que han passat el filtre de l’avaluació tècnica, ja que abans de presentar les propostes al Consell de Participació han estat avaluades pels tècnics de les àrees  d’Infraestructures, Urbanisme, Educació, Turisme i Comerç i Empresa Pública’’.

Laviós es mostrava molt satisfeta perquè ‘’els pressupostos participatius avancen i per a la setmana que ve es convocarà una reunió extraordinària en la que es decidiran quines de les propostes que han passat el filtre tècnic eixiran a votació i siga la pròpia ciutadania qui decidisca la prioritat per a executar’’.

Finalment, la regidora avançava que ‘’en el moment que tinga lloc l’elecció de les 10 propostes que eixiran a votació, es presentaran de forma oficial convidant a tota la ciutadania perquè puguen conèixer de primera mà quines son les propostes que podran votar a través de la web www.alteaparticipa.es o a través dels punts habilitats a l’efecte’’.

Més informació: https://alteaparticipa.es/

Pin It on Pinterest