Select Page

El Consell de Participació Ciutadana s’ha reunit hui per a fer balanç dels projectes i activitats i planificar les pròximes accions de cara al 2023. En aquesta reunió s’ha presentat el projecte de l’Aula d’Estudi 24 hores i centre de formació que va ser el projecte guanyador de l’última edició dels Pressupostos Participatius.

L’Aula d’Estudi 24 hores i el Centre de formació ocupacional se situaran en el Camí de l’Algar. En aquest projecte hi haurà una sala per a estudi, i dues sales per a poder realitzar cursos, una d’elles estarà dotada amb equipament informàtic. Aquest projecte anirà a càrrec del pressupost del 2023 i es presentarà a la ciutadania en una roda de premsa més endavant.

Aquest consell, en el qual has sigut presents els consells de medi ambient, igualtat, escolar, consell dels xiquets i xiquetes, el de comerç i turisme i el grup treball cultural, ha donat compte dels resultats d’Altea Millora. Aquesta eina àgil i efectiva en la qual la ciutadania pot presentar aquella millora que crega que s’haja de fer, ha rebut 153 instàncies en el que va d’any, 413 des que començara a funcionar. La majoria de les incidències són d’infraestructures i s’executen amb rapidesa.

Entre els acords presos, està el començar la pròxima campanya de pressupostos participatius a partir de juny de 2023, mentre s’aniran realitzant els projectes que van ser votats en la passada edició.

La regidora de Participació Ciutadana, Maria. A. Laviós, ha posat l’accent en la importància de fomentar l’associacionisme. Ha explicat la llei de recent aprovació, que l’Ajuntament ha pogut treballar en els diferents grups de treball per a la seua elaboració en el procés de participació. Un dels punts més destacables és que aquesta llei elimina el límit d’edat per a participar en assumptes públics i així es garanteix el dret al fet que tots els col·lectius participen, especialment els xiquets. També s’amplia al conjunt de la ciutadania la possibilitat de participar en l’elaboració de normes i plans de la Generalitat, abans limitat a les persones o col·lectius directament afectats.

“Volem posar en valor el teixit associatiu d’Altea i les possibilitats que ofereix el crear sinergies entre ells, i els diferents consells sectorials que en aquests moments hi ha creats en el nostre municipi. Per aquest motiu, conjuminarem esforços per ajudar des de la Regidoria a fomentar l’associacionisme”, ha finalitzat la regidora Laviós.

Pin It on Pinterest