Select Page

La regidora de Participació Ciutadana, Maria Laviós, ha anunciat la pròxima presentació dels pressupostos participatius d’Altea. Com ha explicat la pròpia regidora ‘’en estos moments estem finalitzant este projecte, amb el que pretenem implicar tota la ciutadania en la presa de decisions’’. Laviós ha avançat que estos pressupostos es dividiran en cinc fases clarament definides, que explicarem a tots els alteans i alteanes en el moment de la seua presentació. A més, s’està treballant en el reglament del Consell de Participació Ciutadana, on estaran reflectits tots els Consells creats fins ara, i on tindran cabuda tots aquells que en un futur es pogueren impulsar’’. Per a Laviós ‘’és fonamental el paper d’aquest Consell de Participació, perquè es veuran representats el comerç, el turisme, l’agricultura, el medi ambient, l’escola i les nostres xiquetes i xiquets’’.

L’any passat es van encetar els primers pressupostos participatius de la història alteana. Al respecte la regidora afegia ‘’en aquell moment érem conscients de la provisionalitat del format escollit i amb la certesa que l’experiència anirà conduint-nos fins aquell que millor s’adapte a les nostres característiques. Donar el primer pas era fonamental. Aquest primer procés va ser l’inici d’un sistema pioner a Altea que facilita el protagonisme de la ciutadania. Una màxima per la que estem treballant amb molta il·lusió des de la Regidoria de Participació Ciutadana’’.

‘’En la societat actual la democràcia representativa és insuficient per garantir l’eficàcia i l’eficiència en la gestió pública. Cada vegada més, es fa imprescindible incloure a la ciutadania en els processos deliberatius per  poder prendre decisions de la gestió del seu Ajuntament’’, assegurava Laviós. Fruit d’aquesta decisió, des de l’actual equip de govern s’ha impulsat la creació dels Consells de Comerç i Turisme, d’Urbanisme, de Medi Ambient, Consell Agrari Municipal, Consell escolar i, recentment, el Consell de les xiquetes i xiquets. ‘’Dins d’aquestos òrgans, es prenen decisions, s’informa i a més s’accepten crítiques per millorar el nostre poble i les diferents àrees de les quals es parla’’, explicava Laviós.

‘’A més, l’Equip de Govern en esta legislatura ha posat en marxa l’Oficina de Projectes Europeus, on molts dels nostres joves han viatjat –i viatjaran- a altres països amb beques per treballar. S’ha fet una anàlisi del teixit associatiu per detectar les necessitats de les nostres associacions, una part essencial del nostre poble. De igual manera, s’han realitzat campanyes de comerç per a motivar la participació de la ciutadania d’Altea en la compra d’establiments locals. I s’han organitzat cursos d’obligacions fiscals per a les associacions, reunions amb els Consells creats i diferents sessions participatives per al projecte del Front Litoral, etc.

‘’Però, per a algun partit, la participació tan sols té a veure amb els pressupostos participatius’’, assegurava la regidora. En este sentit, Maria Laviós ha recordat que al passat plenari, celebrat el 5 de juliol, ‘’la paraula ‘participació’ va estar ben present, atacant directament a les ‘no-gestions’ que ha fet aquest Equip de Govern, perquè alguns s’omplin la boca a l’hora de parlar de participació ciutadana, però després ho deixen en l’oblit. La participació ciutadana no sols abasta el context dels pressupostos participatius, sinó que també s’emmarca dins d’un àmbit global de participació real, efectiva, en el dia a dia i en el que estan implicades totes les regidories’’.

‘’Fomentar la participació ciutadana no és una tasca fàcil, i més quan la població no està acostumada al fet que se li atorguen aquestos mecanismes. Però des de l’Equip de Govern i, concretament, des d’aquesta regidoria, estem convençuts que ho aconseguirem’’, concloïa la regidora.

Pin It on Pinterest