Select Page

La figura del pintor Juan Navarro Ramón sempre estarà present en la Fundació Frax, ja que l’avantsala d’exposicions porta el seu nom des d’avui mateix. Un acte de reconeixement a la figura de l’internacional artista alteà que en 1937 va exposar a París al costat de Miró i Picasso, en el qual han participat familiars del pintor, entre els quals es trobava el seu nebot Javier Barri Navarro; l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i l’alcaldessa en funcions de L’Alfàs del Pi, Maite García; representants de la Universitat Miguel Hernández, amb el degà de la Facultat de BBAA al capdavant, José Vicente Martín; a més del president de Fundació Frax, Matías Pérez Such.

L’Alcalde d’Altea es mostrava satisfet pels diferents actes de reconeixement que a la figura de Navarro Ramón s’estan realitzant. En paraules del primer edil alteà, “tinc la sensació que per fi se li està donant merescut reconeixement al moment artístic i cultural que en el seu moment va tenir la figura de Navarro Ramón”.”La seua aportació al món l’art ha estat molt notable, com ho demostra la seua participació en l’Exposició Universal de París al costat de primeres figures”; ha afegit l’alcalde, qui ha mostrat satisfacció per participar en l’estrena de la nova nomenclatura d’un destacat espai de la Fundació Frax, ubicada al municipi veí de l’Alfàs del Pi.

Jaume Llinares ha parlat de la col·laboració entre municipis com una important acció per al desenvolupament de la Cultura a la comarca, posant com a exemple la col·laboració existent entre l’Ajuntament d’Altea i la Fundació Frax. Gràcies a la qual, per exemple, els alumnes de la Facultat de Belles Arts d’Altea exposen les seues obres a l’esmentada institució.

Finalment, Llinares ha tingut paraules d’agraïment per a la família de Navarro Ramon, ja que Altea té un important llegat cultural gràcies a la seua generositat. “L’obra de Juan Navarro Ramón és molt valuosa i tractarem de posar-la en valor, donar-li la seua importància i mostrar-la com es mereix”. Ha declarat l’alcalde. No en va, els Premis Altea de Literatura 2018 lliuraran l’Estela d’Honor a la figura de Joan Navarro Ramón a títol pòstum.

 Artista de renom

De Juan Navarro Ramón pengen obres en les parets del Museu Reina Sofia, la Biblioteca Nacional, el Museu d’Art Contemporani de Madrid o el Museu d’Art Modern de París, entre altres grans espais. En 1929 va realitzar la seua primera exposició en el Saló de l’Herald de Madrid, i en 1930-31 es va instal·lar definitivament a Barcelona, on va passar la guerra i va realitzar la seua primera exposició individual en les Galeries Laietanas.

En 1937 va ser convidat a participar en el Pavelló de la República de l’Exposició Internacional de París, amb un quadre titulat Et venjarem (uns camperols saludant amb el puny en alt amb la mirada posada en un company caigut pel foc enemic). Un quadre pel qual ja es porten mesos de converses perquè puga viatjar a Altea i ser exposat per un temps en la localitat.

Pin It on Pinterest