Select Page

L’exposició creada a tòtems reprodueix pintures de l’artista de diferents èpoques.

A mig dia de hui ha tingut lloc la inauguració de l’exposició interactiva que la regidoria de Cultura, en col·laboració amb Juana María Balsalobre i Mediterrània Creativa, han organitzat dins del programa d’actes commemoratius del 120è aniversari del naixement del pintor alteà més universal, Juan Navarro Ramón. Una mostra que es troba ubicada al Passeig del Bol, mitjançant tòtems en què es plasmen obres de l’artista de les diferents èpoques.

Com ha explicat la Comissària del 120è aniversari, la historiadora de l’art, Juan Maria Balsalobre, “pensàvem que era important treure al carrer la figura de Navarro Ramón i va ser Pepa Victoria Pérez, regidora de Cultura, la que va suggerir la idea d’utilitzar els tòtems i plantejar una exposició”.

“L’exposició està composta de 5 tòtems amb 6 costats i està plantejada de manera cronològica i numerada. Cadascun dels tòtems té el número perquè el públic que passe pel passeig puga visitar-la al seu aire”; ha matisat Balsalobre, que ha guiat la visita de hui, en què ha participat l’alcalde, Diego Zaragozí; l’exalcalde, Jaume Llinares; l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez; diversos membres de la Corporació Municipal; Maria Amparo Vázquez, vídua de Javier Barrio Navarro, nebot i hereu del pintor i el coordinador de l’aniversari, Ignacio Beltrán; entre altres alteans i alteanes que no s’han volgut perdre esta important cita amb la cultura a l’aire lliure.

A més, Balsalobre ha exaltat la feina feta per Mediterrània Creativa per a l’exposició; així com per a la creació de la marca Navarro Ramón i la recent posada en marxa web https://navarroramon.com/ca/inici/ . En nom de Mediterrània Creativa, Esther Borja, ha agraït la confiança dipositada per part de l’organització a seu feina i la de tot el seu equip.

“Esperem que els alteans facen córrer el boca a boca i que un artista alteà, internacional tan important com Navarro Ramón siga reconegut”; ha conclòs Juana Maria Balsalobre.

I com a mitjà de transmissió de coneixement als més petits s’ha dissenyat un joc amb els colors més utilitzats per Navarro Ramón a les seues pintures. Joc que Esther Borja ha desgranat. “Els 5 colors més representatius de l’obra de Navarro Ramon s’han repartit pels tòtems amb la pinzellada que hem triat com a logo i se n’ha amagat una taca a cadascun dels tòtems. Als díptics que s’han repartit els menuts podran anar cercant totes les taques que vagen trobant amb els colors més representatius”; explica Borja, que ha qualificat esta com una bona manera d’apropar els més xicotets a l’obra de Navarro Ramón.

Segons revelava l’edil de Cultura, Pepa V. Pérez a la celebració de la Jornada de transmissió del coneixement sobre Navarro Ramón, celebrada ahir a la Casa de Cultura, en estos moments Altea compta amb 232 obres catalogades de Juan Navarro Ramón, a més de l’arxiu personal del pintor, que gràcies a la voluntat del seu hereu Javier Barrio Navarro i a la de la seua vídua, Maria Amparo Vázquez han passat a formar part del patrimoni local d’Altea, a través de donacions successives, sent la més nombrosa la duta a terme el febrer de l’any passat, en què es van donar a Altea 156 obres.

L’exposició romandrà present al passeig del Bol per un període de 6 mesos.

Pin It on Pinterest