Select Page

Ahir al matí el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, va visitar les instal·lacions de la nova Escola Pública Infantil d’Altea, acompanyat per l’Alcalde del municipi, Jaume Llinares, l’edil d’Educació, Vicenta Pérez, així com la majoria de Regidors de la Corporació Municipal, i directors d’alguns dels diferents centres públics d’infantil i primària de la localitat. Per a Marzà “és una satisfacció estar a Altea visitant l’escola infantil ja oberta perquè aquesta era una de les primeres demandes que l’actual Equip de Govern va fer durant la meua visita a l’Ajuntament a principis de la actual legislatura”.

“Aquesta escola infantil, de titularitat de la Generalitat, és ja una realitat i presta una oferta necessària a Altea i en la resta del territori valencià, per açò en el pressupost del 2018 anunciem que no solament se seguirà apostant per les escoles públiques de 0 a 3 anys de titularitat autonòmica, sinó que a més s’inclou que totes les escoles infantils municipals de 2 anys seran gratuïtes, augmentant fins en 42 milions d’euros el que és el bo infantil. Açò servirà també per a augmentar les quanties per a la resta de trams de 0 a 1 anys i d’1 a 2″ destacava el Conseller d’Educació.

Durant la seua visita, Marzà ha rebut una carta dels pares d’alumnes sol·licitant millores en l’horari del centre. Segons el Conseller d’Educació, “hem augmentat l’oferta i també el nombre d’aules de 2 anys, però el que estem fent ara és treballar per a elaborar una normativa que s’adapte millor a la realitat actual, i que els pares i mares amb xiquets de 0 a 3 anys puguen rebre el millor servei i horari que demanden”, va concloure Marzà.

Per la seua banda, el primer edil alteà, Jaume Llinares va comentar que “hui estem recollint els fruits del treball realitzat des de l’equip de govern i especialment des de la regidoria d’educació durant esta legislatura”. Segons Llinares, “el més important es que hem sigut capaços de sumar esforços entre l’Ajuntament i la Consellería, i hem anat superat les dificultats administratives i tècniques amb les quals ens trobàvem per a obrir l’Escola Pública infantil”; afegia l’Alcalde.

Jaume Llinares va apuntar que “en la passada legislatura s’havia parlat d’una possible gestió privada de la guarderia i la nostra decisió va ser des del principi lluitar per aconseguir la gestió autonòmica. Per açò vull agrair a la Conselleria el seu esforç i també reconèixer el treball de les anteriors corporacions i tots els edils d’Educació que han posat el seu gra d’arena perquè avui tinguem este resultat”.

L’Alcalde concloïa la seua intervenció apel·lant a l’ample ventall del sistema educatiu existent en aquests moments en Altea, que va des dels 0 anys, amb l’obertura d’aquesta Escoleta, a la formació universitària i post universitària amb els convenis que l’Ajuntament té vigents amb la Universitat d’Alacant i la UMH. Un exemple d’açò és el Màster que s’està realitzant en el Centre Cultural de Vila Gadea. “Seguim tenint qüestions i projectes en els quals hem de seguir treballant amb la Conselleria d’educació per a continuar amb la millora dels centres educatius del nostre municipi i del Conservatori de Música, però el camí el tenim molt clar”.

Finalment l’edil d’Educació Vicenta Pérez va recordar la reunió que va mantenir amb el Secretari Autonòmic i el Director de Política Educativa en la qual va posar a disposició de la Conselleria l’edifici de l’Escoleta amb el propòsit d’aconseguir la seua obertura. Segons Vicenta Pérez, “no ens vàrem plantejar la discussió que si havia de ser de titularitat municipal o autonòmica. El que importava era que es donara una atenció publica als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys i açò és el que ara tenim.”.

Pin It on Pinterest