Select Page

L’actuació s’emmarcava dins del Pla Edificant amb un pressupost de 177.000 euros

  Les obres de millora en el centre infantil de primer cicle Mini-Món d’Altea han finalitzat. Aquestes actuacions d’ombra i adequació d’espais interiors s’emmarquen dins del Pla Edificant de la Generalitat per a la construcció, reforma i rehabilitació de centres educatius.

Els regidors d’Urbanisme i Educació de l’Ajuntament d’Altea, Jose Orozco i Miguel de la Hoz, han visitat hui l’escola infantil per a conéixer de primera mà les obres d’adequació realitzades a fi de millorar les condicions de protecció solar i confort interior.

“Hui us anunciem una bona notícia, la recepció de les obres de l’Escoleta Mini-Món. Unes obres que van començar en 2020, any en què aconseguirem que s’avançara la climatització dels equips, i que ara finalitza aquesta segona fase amb l’ombratge definitiu i altres actuacions”, ha declarat el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco.

Els principals treballs que s’han dut a terme en aquest centre d’educació infantil ha sigut el sistema de tendal tibat per a la protecció solar del pati central, una millora tèrmica tant per a la calor com per a les èpoques de fred. S’ha col·locat un sistema de marquesines per a la protecció solar de les aules del costat sud-est.

També s’ha pavimentat amb cautxú el pati de jocs de la zona sud-est i s’ha instal·lat clos perimetral de major altura al pati. A més, s’han realitzat millores en l’espai comú de la zona administrativa per a albergar una sala de professors i un despatx de direcció.

“Per fi podem donar per acabades aquestes necessàries obres. Tots els usuaris d’aquesta escoleta coneixien les deficiències que tenia, perquè era una escola molt bonica però poc pràctica, amb elevades temperatures a l’estiu i baixes a l’hivern. Una escola per a xiquets d’entre 0 i 2 anys requeria condicions especials”, ha comentat el regidor d’Educació, Miguel de la Hoz.

Amb aquesta segona part de l’actuació conclou el Programa Edificant per a aquest centre educatiu. El projecte complet té un import de 177.000 euros, 137.000 euros per a aquesta segona fase d’ombratge i 40.000 euros per a la primera actuació, la climatització duta a terme en 2020.

“Ja podem comptar amb una escoleta infantil millorada que compleix amb les necessitats d’un poble com Altea, en la qual és imprescindible donar un servei com aquest. Continuarem apostant per aquesta escoleta, i ja estem estudiant l’ampliació per al pròxim curs del nombre de places de menors de dos anys, que amb aquesta actuació tenim més possibilitats d’aconseguir”, ha finalitzat Miguel de la Hoz.

“La Conselleria ha invertit més de 2 milions d’euros del Pla Edificant a Altea. Estem molt contents per haver obtingut tots aquests fons, i ara s’obri un nou escenari, que és el dels segons Edificants. Des de les àrees d’Urbanisme i Educació ja estem treballant per a millorar tots els edificis que donen cobertura als nostres xiquets i adolescents i que, el que faran és millorar, sobretot, l’eficiència energètica i modernitzar els nostres edificis”, ha conclòs el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco.

Pin It on Pinterest