Select Page

Anna Lanuza, edil d’Igualtat i Mitjans de comunicació, destaca la bona feina del centre i els projectes “La vida pràctica” i “Ràdio Pequemón”.

Al matí de hui, l’edil d’Igualtat, Anna Lanuza, la tècnica d’àrea, Nati García i la promotora d’Igualtat, Mayte Martínez, han visitat les instal·lacions de l’Escoleta Mini Món. En el transcurs de la visita, l’edil ha lliurat diversos llibres al centre educatiu i la directora de Mini Món, Maria Magdalena Galiana Lloret, ha guiat una visita al centre, explicant els detalls del centre i els diferents projectes que tenen en marxa .

Mada, com així la coneixen i porta imprès al davantal de treball, és directora del centre infantil des de fa gairebé tres anys i ha explicat que el centre compta amb 8 tècniques d’Educació Infantil, més la directora, que atenen 85 menuts repartits en una aula amb 8 de nadons; tres aules de 1 any amb 13 xiquets i dos aules de dos anys de 20 xiquets cadascuna. A més, el centre compta amb cuina i cuiner propis i “es menja molt bé”, matisa Mada, que recomana als pares que deixen els fills a menjar al centre perquè així aprenen a menjar de tot a través d’una dieta saludable. És així que més del 80% de xiquets i xiquetes que acudeixen al centre diàriament, fan ús del servei de menjador.

“Les instal·lacions estan molt ben adequades als xiquets i xiquetes i tenim una part de vida pràctica, que és on els menuts planxen, tendeixen la roba, renten, freguen el terra, treballen en un restaurant, una cuina i un supermercat”. Explica amb entusiasme la directora; és clar que és una simulació a escala d’estes tasques. “També tenim un racó dedicat a la música i les disfresses”; afegeix Galiana.

Pel que fa als projectes que té en marxa Mini Món, són molts i variats, com el de reciclatge, el d’hort urbà i també un projecte de ràdio, anomenat Radio Pequemón.

El curs 2021-2022 Radio Solidaria Amiga Online, taller de ràdio eccolar que emet online, creada i dirigida per Mada el 2005, amplia els seus programes a Radio PequeMón.

Un programa on els xiquets i xiquetes de 2 anys de Mini Món entrevisten personatges del món de l’esport, la literatura, la cuina…etc.

Projectes que han despertat l’interès de l’edil d’Igualtat i de Comunicació per la relació amb les àrees que encapçala. “És una sorpresa trobar-nos amb este projecte de la Radio Pequemón i com tenim la sort de tenir al municipi Ràdio Altea, que millor que unir les dos parts i que isca un altre projecte de col·laboració”. Ha apuntat Anna Lanuza.

Respecte al lliurament de llibres per part d’Igualtat a la biblioteca de Mini Món, es tracta d’un material adaptat a les edats dels xiquets i xiquetes del centre, que contribuirà al projecte de foment a la lectura que té el centre i a el que les famílies s’impliquen directament agafant en préstec aquests llibres i explicant-los als seus xiquets, a més de contar contes en sessions programades setmanalment al centre.

“Des d’Igualtat treballem amb els col·legis i instituts, però també volem treballar amb Mini Món col·laborant amb els projectes que el centre considere interessants”; ha explicat Anna Lanuza, que ha agraït a la directora de Mini Món la seua disposició i entusiasme. “Ens hem trobat amb una escola molt inclusiva, igualitària, en què es fa un treball fantàstic en tots els aspectes, per la qual cosa és fàcil col·laborar quan veus tots els projectes que duen a terme”. “El propòsit és col·laborar amb els professors, els xiquets i xiquetes de Mini Mon duent a terme projectes amb perspectiva de gènere perquè cal començar a educar de menuts i ací a l’Escoleta ja han començat”. Conclou Anna Lanuza, responsable municipal d’Igualtat i Mitjans de Comunicació.

 

Pin It on Pinterest