Select Page

El jaciment arqueològic del Poador del Pontet s’obri al públic, de forma que cada primer diumenge de mes es realitzarà una jornada de portes obertes per visitar-lo.

El passat diumenge dia 1 d’abril va tenir lloc la primera d’aquestes jornades de portes obertes que es repetirán durant tot 2017. La sessió inaugural de la iniciativa va tenir una gran acollida per part del públic. Al voltant d’unes 50 persones, de la mà dels directors de la excavació arqueológica, Pedro Jaime Zaragozí i Juanvi Martín, van acudir al llarg del matí per a conèixer el jaciment arqueològic i els treballs que fins ara s’han portat endavant.

Aquesta activitat, que pretén apropar el jaciment arqueològic del Pontet a la població, ha coincidit en una sèrie d’activitats que el CEIP Garganes ha organitzat al voltant de la seua 23º semana cultural, dedicada al 4t Centenari. Durant aquesta primera setmana del mes d’abril, els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de Primària del CEIP Garganes han visitat el jaciment arqueològic en una activitat extraescolar amb la que, de manera didàctica, han conegut el jaciment, els treballs que s’han portat endavant des del seu descobriment i el valor patrimonial de les restes de la que fou la primera font d’Altea.

El passat mes d’agost es van presentar al públic aquestos treballs d’excavació que han deixat al descobert un dels descobriments arqueològics més importants de la història local d’Altea. Des de l’Ajuntament d’Altea s’ha col·laborat amb estos treballs, a través de les regidories d’Urbanisme –que compta amb una partida destinada exclusivament a recuperació de patrimoni-, Cicle Hídric i Medi Ambient.

Pin It on Pinterest