Select Page

L’historiador J. Vicent Martín Devesa serà el guia de les tres cites al Centre d’Interpretació del Poador del Pontet

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, dirigida per Aurora Serrat, ha impulsat un cicle de visites guiades anomenada ‘Història dels Llocs oblidats: Àgores’ per a descobrir llocs poc coneguts del municipi com ho és el Poador del Pontet. L’activitat serà en el diumenge que ve 13 de març des de les 10.00 fins a les 12.00 hores. A més, el cicle comptarà amb dues visites més que seran el 3 d’abril i 1 de maig.

L’ historiador J. Vicent Martín Devesa explicarà als veïns i veïnes aquells espais públics que han servit com a lloc de reunió al poble. Com el propi Poador, els llavadors, les fonts, els mercats i les places que freqüentaven els alteans i alteanes del passat. La visita guiada serà en el Centre d’Interpretació del Poador del Pontet i versarà sobre les àgores tradicionals.

“Voldria animar a la ciutadania al fet que participen d’aquestes interessants visites i coneguen més a fons detalls de l’Altea del passat, els seus costums i els llocs més emblemàtics”, ha comentat la regidora de Cultura, Aurora Serrat. Aquestes visites coincideixen amb la celebració del 405 aniversari de la carta de pobla de la localitat

El Poador del Pontet d’Altea, Bé de Rellevància Local, compta amb un centre d’interpretació a l’aire lliure que contribueix a la posada en valor i divulgació la cultura tradicional de l’aigua, unes de les característiques culturals d’Altea.

Aquest jaciment arqueològic compta amb la presència d’infraestructures centenàries com la Séquia Mare de Reg Major o l’Escorredor de Pessària, es troba àmpliament representada en aquest espai. Així mateix, en Poador se situen restes arqueològiques de gran consideració per la seua informació sobre el passat de la localitat.

 

Pin It on Pinterest