Select Page

L’historiador J. Vicent Martín Devesa serà l’encarregat de realitzar la guia “Història dels llocs oblidats

El cicle de visites en Centre d’Interpretació del Poador del Pontet, impulsat per la Regidoria de Cultura, conclourà diumenge que ve 1 de maig. L’activitat “Història dels llocs oblidats” serà de 10.30 fins a les 12.00 hores. Juanvi Martin explicarà els últims descobriments del Poador i resoldrà les preguntes plantejades dels visitants de les anteriors guies. “Cultura treballarà per a que El Poador del Pontet compte amb totems i panells informatius per a que els visitants puguen realitzar les seues pròpies visites guiades” assenyalava Aurora Serrat, edil de l’àrea.

La primera d’estes visites va ser el passat el 13 de març, “Història dels Llocs oblidats: Àgores”; l’historiador Juanvi Martín Devesa va explicar als veïns i veïnes com el Poador era un espai públic que servia com a lloc de reunió del poble. A més de les seues funcions; com de llavador, font, punt de comerç o com a plaça que freqüentaven els alteans i alteanes del passat. En la segona, el 3 abril, Martín va explicar la relació del Poador amb les sequias del poble i a la posada en valor de la cultura tradicional de l’aigua, unes de les característiques culturals d’Altea. I ara en la visita guiada del pròxim diumenge, Martin explicarà els últims detalls del Poador del Pontet.

“Voldria animar a la ciutadania a participen en esta interessant visita i que així coneguen més a fons detalls de l’Altea del passat, els seus costums i els llocs més emblemàtics”, ha comentat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

Estes visites coincideixen amb la celebració del 405 aniversari de la carta de pobla de la localitat. Este jaciment arqueològic compta amb la presència d’infraestructures centenàries com la Séquia Mare de Reg Major o l’Escorredor de Pessària, es troba àmpliament representada en aquest espai. Així mateix, en Poador se situen restes arqueològiques de gran consideració per la seua informació sobre el passat de la localitat.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest