Select Page
  • El pròxim
    divendres, 12 d’agost, a les 19:30 hores tindrà lloc al Centre Social d’Altea
    la presentació dels treballs de l’excavació i posteriorment es realitzarà una
    visita guiada al jaciment

El passat mes d’octubre de 2015 es van començar els treballs arqueològics d’excavació al poador del Pontet que es van continuar durant aquest estiu traient a la llum una construcció semicircular de 12 metres de diàmetre i d’aproximadament 60 m2.

Els directors de l’excavació, Juanvi Martín i Pedro Jaime Zaragozí, han informat que es tracta d’una font de caràcter monumental del segle XVIII, on brollaven 12 xorros d’aigua sobre una basseta rectangular de nou metres de llarg que era punt d’abastiment d’aigua dels habitants de l’època. La primera menció documental del poador d’Altea la trobem l’any 1782.

Donada la importància del descobriment, i després de les dos campanyes d’excavació, el pròxim divendres, dia 12 d’agost, a les 19:30 hores, al Centre Social d’Altea està prevista la presentació dels treballs arqueològics i la posterior visita al jaciment. Un acte obert a tot el públic.

Els treballs d’excavació s’han portat a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, l’ONG De Amicitia, així com empreses i voluntaris locals.

Pin It on Pinterest