Select Page

En el transcurs del cap de setmana, més d’un centenar de joves, pertanyents a scouts valencians, han visitat el municipi d’Altea i han fet tasques de manteniment a la zona del Poador del Pontet. Una tasca encomiable i altruista que ha estat supervisada per l’historiador Juan V. Martín Devesa. Els escouts, procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana, han estat acompanyats pels seus respectius monitors, a qui rebia l’edil d’Urbanisme i Medi Ambient, Jose Orozco.

La jornada de dissabte, que començava amb la formació dels scouts i el cant de l’himne de scouts valencians, començava a les 10:00h amb l’arribada dels 4 autobusos que portaven als participants. Una vegada ubicats al Poador del Pontet, Jose Orozco els donava la benvinguda al municipi i els explicava les característiques d’este jaciment declarat Bé de Rellevància Local ubicat al centre urbà.

Després de la formació dels scouts i la interpretació de l’himne que els representa, estos van rebre una sèrie d’informació sobre el jaciment, els vestigis trobats del qual daten del S. XVIII, lligat a la cultura tradicional de l’Aigua a Altea, de la mà de Juan V. Martín Devesa, alhora que els instruïa en com havien de fer les feines de neteja de l’antiga sèquia que transportava l’aigua per al reg en esta zona de l’horta alteana. Unes feines supervisades pel mateix Martín Devesa, encarregat també de posar en valor i divulgar la importància i la funció d’esta antiga font.

Este jaciment arqueològic i el centre d´interpretació permanent permet la divulgació d´estes restes arqueològiques, així com de la cultura tradicional de l´aigua, la qual es troba àmpliament representada en este espai amb la presència d´infraestructures centenàries, com per exemple la Sèquia Mare del Reg Major o de l’Escorredor de Pessària.

En horari de vesprada, els escoltes van fer una ruta cultural pel Nucli Antic i el Raval, acompanyats també per l’edil de Joventut, Marta Lloret, que feia entrega d’un obsequi al grup. En finalitzar esta, es van dirigir al Centre Juvenil, lloc on van realitzar activitats internes de l’agrupació.

Pin It on Pinterest