Select Page
  • L’eixida serà el divendres, dia 28, a les 12:00 hores des de la Badia de Altea

 La regata més dura d’hivern en el Mediterrani, la clàssica 200 Milles A2, Altea – Eivissa – Altea, compleix la seua 29 edició, amb una previsió de forts vents per al dia de l’eixida de la regata, a les dotze del migdia des de la Badia d’Altea. 32 embarcacions, amb dos tripulants per embarcació, prendran rumb a les Illes Pitiusas, per a fer un recorregut de 200 milles, 321,27 quilòmetres. La regata és una de les tres proves puntuables per al Campionat d’Espanya de Creuers a2.
La presentació de la 29 edició de la regata, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, la Real Federació Espanyola de Vela i la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, ha comptat amb l’assistència de Sebastián Gómez, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altea; Antonio Escribano, president del Comitè Organitzador; Marí Gil, president del Comitè de Regates del Club Nàutic Altea i Álvaro Rierol, director Esportiu i Coordinador de Seguretat del Club Nàutic Altea.

  L’edil d’Esports, Sebastián Gómez, va tenir paraules d’agraïment per als responsables del Club Nàutic Altea “per continuar organitzant aquest tipus d’esdeveniments esportius i arribar quasi als 30 anys, i no és fàcil en els temps que corren”. Gómez va recordar l’estreta col·laboració que hi ha entre ambdues institucions, “l’Ajuntament té un conveni de col·laboració amb el Club Nàutic per a potenciar l’esport nàutic de base i les escoles de vela”. A més, va recordar l’edil que les 200 milles formen part de l’estratègia de l’Ajuntament per a potenciar el “turisme esportiu”, i finalitze la seua intervenció desitjant sort a tots els participants “i que el temps els acompanye perquè facen una bona regata”.

  La regata, que partirà divendres que ve a les 12:00 del migdia des del Club Nàutic Altea, recorrerà les 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea. Les embarcacions iniciaran la navegació des de la vila blanca per a vorejar Eivissa per estribord, deixar Formentera per estribord i tornar a Altea. Està previst que a partir del dissabte 28 de febrer al vespre comencen a arribar els primers participants. 32 embarcacions de diferents parts d’Espanya participen enguany, les autonomies de Catalunya, València, Balears i Murcia, estaran representades. De la totalitat de vaixells inscrits, 11 pertanyen al Club Nàutic d’Altea. Els vaixells participants es classificaran mitjançant ORC, Offshore Racing Congress, un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació. Per a aquesta edició, el Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps. El primer classificat obtindrà dos lingots d’un quilo de plata. El segon classificat rebrà dos lingots de mig quilo de plata i el tercer classificat serà premiat amb dos lingots d’una cambra de quilo de plata.

  El Club Nàutic d’Altea posarà a la disposició dels regatistes dos vaixells d’acompanyament, un d’ells amb un metge a bord, que realitzaran el recorregut al costat de la flota. També hi haurà diferents punts de control situats en les illes d’Eivissa i Formentera. A més, la regata està supervisada pel servei de salvament marítim de València.

  La competició es podrà seguir en tot moment a través d’Internet mitjançant la pàgina web del CN Altea www.cnaltea.com. Totes les embarcacions portaran instal·lat un dispositiu de seguiment GPS, que permetrà veure la seua posició en temps real. També es podrà seguir tota l’actualitat de la regata en xarxes socials a través del hashtag #200millasa2.

  Les 200 milles a2 en un regata referent en el món de la vela. Cada any adquireix un major nivell i reputació. En ella s’han donat cita regatistes experimentats que han participat en proves tan importants com la Barcelona World Race o la Copa Amèrica.

  La regata de les 200 milles a2 es caracteritza per la seua dificultat a causa de la meteorologia que sol acompanyar a l’època hivernal. Com a exemple, en l’edició de 2014, tan sols 7 de les 33 inscrites van ser capaces de completar la prova Són moltes les edicions que s’han realitzat amb predomini de vents durs o molt durs.

Pin It on Pinterest