Select Page

Els pròxims dies dissabte 16 i diumenge 17 d’octubre, el Club Nàutic d’Altea acollirà dues regates per a les embarcacions de creuer: VIII Regata “L’Almadrava de la Marina” [Inscripcions obertes] i la huitena prova del Trofeu 5 Clubs.

La flota de creuers, procedents de diferents clubs de tota la Comunitat Valenciana, es reunirà aquest cap de setmana en la badia d’Altea per a participar en la huitena edició de la regata L’Almadrava de la Marina.

Des de l’antiguitat, la costa de la Marina va ser testimoni de la pesca de l’Almadrava. En el Racó de L’Albir o en els Banys de la Reina de Calp, encara es conserven restes de les factories romanes de salaó. Esta regata transcorre pels escenaris històrics d’aquesta pesca mil·lenària, entre Moraira i l’Illa de Benidorm, recordant les maniobres que realitzaven les barques per a poder envoltar els mols, els bancs de tonyines.

El dia 16 d’octubre a les 11.30 serà el tret d’eixida de “L’Almadrava de la Marina”, que cobreix una distància de 40 milles nàutiques amb un recorregut que es pot completar amb tripulació completa, a2 o en solitari. El recorregut marcat partirà des d’Altea rumb a Moraira i retorn a la meta volant a Altea per a continuar fins a l’Illa de Benidorm i acabar a Altea.

Per a completar el cap de setmana de regates, l’endemà, diumenge 17 d’octubre, tindrà lloc la huitena prova del Trofeu 5 Clubs, amb un total de 22 embarcacions participants a tripulació completa.

Amb tot per decidir en cadascuna de les Classes ORC A, B i Open, esta prova acollida pel CN Altea es presenta clau per a saber si els líders provisionals aconsegueixen enlairar-se dels seus perseguidors o, al contrari, si aquests acurten distàncies sumant punts en els seus casellers, comprimint així les classificacions generals.

El diumenge a les 16 hores es donaran a conéixer els guanyadors de totes dues proves programades per a aquest cap de setmana. El lliurament de trofeus tindrà lloc a l’aire lliure, dins del recinte portuari del CN Altea.

Pin It on Pinterest