Select Page

La Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, i l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, han inaugurat aquest matí la Fase I del Corredor Verd, projecte que s’emmarca dintre del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, i que ha contat amb una inversió de 1,34 milions d’euros i amb un termini d’execució de 20 mesos. 
La iniciativa ha suposat la creació d’un corredor adaptat, de 1.422 metres de longitud, en el qual es prioritza el trànsit de bicicletes i persones, enfront del tràfic rodat, entre el nucli urbà i determinats espais del litoral nord d’Altea. Les obres han consistit en la modificació dels ferms i paviments existents, l’adaptació del pendent, fent-la accessible al tràfic ciclista i per als vianants, i la col·locació de la correcta senyalització de la via. 
Durant l’acte d’inauguració, la Consellera d’Infraestructures ha remarcat que es tracta d’un projecte “fonamental per a una ciutat tan turística com Altea, amb l’aprofitament dels seus recursos naturals, i que va a beneficiar no només als turistes sinó també a tots els alteans Isabel Bonig ha detallat que el projecte ha consistit “en la creació d’una zona per als vianants i una zona de carril bici, a més de tot el mobiliari urbà i, sobretot, suposa un atractiu turístic més i que repercuteix en la qualitat de vida dels ciutadans”. 
Així mateix, Bonig ha fet referència a la reurbanització de l’Avinguda Principal de la Serra d’Altea, desenvolupada també a través del Pla Confiança de la Generalitat, amb una inversió de 436.000 euros. 
Per la seva banda, l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, ha agraït “l’aposta que està realitzant el Govern Valencià per Altea, ja que per a nosaltres el Corredor Verd suposa potenciar el protagonisme del vianant en els nostres espais urbans”. Segons ha explicat, “pretenem que, a poc a poc, el vianant vagi guanyant la partida al tràfic rodat, i per a nosaltres és fonamental perquè aquest projecte és un primer pas en una ‘full de ruta’ amb la qual, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, estem intentant aconseguir aquesta Altea de les petites coses, mitjançant la recuperació d’espais naturals i públics per a l’ús i gaudi de tots els residents i visitants d’Altea”.
En aquest sentit, Ortiz ha posat l’accent que “des del principi d’aquesta legislatura, ens hem marcat l’objectiu d’aconseguir una Altea més còmoda per al resident i més atractiva per als turistes” i ha afegit que el Corredor Verd “discorre pràcticament des del nucli urbà fins al nord del terme municipal i està integrat en els boscos i al costat del Mar Mediterrani”.

Pin It on Pinterest