Select Page

Durant juliol i agost els 203 negocis alteans participants a la campanya Banderes Verdes han recuperat 247.725 kg d’envasos de vidre.

L’edil d’Infraestructures, Diego Zaragozí, ha recollit aquest mateix matí l’Iglú Verde, símbol de la superació del repte que estableix la Campanya Banderes Verdes per a la recollida selectiva del vidre en establiments d’hostaleria i també del compromís del consistori en la lluita contra el canvi climàtic.

Zaragozí rebia el guardó de mans del gerent de zona d’Ecovidrio Roberto Fuertes, que ha detallat que la campanya ha comptat amb la participació de 127 consistoris i més de 13.000 establiments hostalers de cinc comunitats autònomes, entre les quals la valenciana, amb 39 municipis col·laboradors.

La campanya Banderes Verdes a la Comunitat Valenciana ha aconseguit incrementar la recollida un 11% de mitjana a les localitats participants, fins a assolir un total de 9.686 tones d’envasos de vidre, el reciclatge dels quals suposa evitar l’emissió de 5.792 tones de CO2, equivalents a retirar més de 2.700 cotxes durant un any.

En el cas concret d’Altea, durant el juliol i l’agost d’este any, s’han aconseguit recuperar 247.725 kg d’envasos de vidre. El 2020 els ciutadans d’Altea van reciclar fins a 837.698 kg de residus d’envasos de vidre, fet que suposa 37,1 kg per habitant.

Pel que fa a estes xifres, Diego Zaragozí ha manifestat satisfacció “de veure que un altre any, ja s’havia aconseguit el 2016 i 2017, s’ha aconseguit l’Iglú Verde per superar el repte de la recollida selectiva i demostrar el compromís d’Altea amb el Medi Ambient i el reciclatge de vidre”.

“Vull donar les gràcies als 203 restaurants, bars i quiosquets de platja d’Altea que s’han adherit a esta campanya”; ha declarat l’edil, que ha subratllat “la importància de la conscienciació ciutadana, però també de la implicació dels professionals de la restauració que es preocupen per inscriure’s a la campanya i dur-la a terme sense cap benefici directe”.

En paraules de Zaragozí, “les xifres de reciclatge de vidre a Altea durant l’any passat, que van superar els 800.000kg, indiquen que som un poble modèlic i això ens fa sentir orgullosos”.

Per concloure, el responsable municipal d’Infraestructures ha animat alteans i alteanes a continuar reciclant i als que no ho han fet fins ara que se sumen a la iniciativa perquè entre tots es pot fer una bona tasca en pro del medi ambient.

Pin It on Pinterest