Select Page

Altea recicla 50.000 litres d’oli en dos anys


El regidor de Medi Ambient, Santiago Ronda, ha informat de la celebració d’una nova campanya de reciclatge d’oli que té com a objecte continuar conscienciant la població de la importància que té el reciclar l’oli usat. L’acció tindrà lloc els dimarts 19 i 26 d’octubre en el mercat ambulant de la fruita i verdura, ubicat en el carrer Filharmònic, i consistix a entregar una pastilla de sabó feta amb l’oli arreplegat en el municipi a cada persona que aportació una botella de plàstic plena d’oli usat.
Com ha explicat l’edil d’àrea, “en dos anys Altea ha reciclat 50.000 litres d’oli. Un mitjana d’1 litre anual per habitant”. Santiago ronda ha parlat també dels importants beneficis que porta el reciclar l’oli d’ús domèstic, com per exemple, s’evita el deteriorament que patixen les canonades de les vivendes per l’acumulació d’oli i que deriva en males olors, panys i ruptures. D’entre les bondats del reciclatge, Ronda ha destacat també la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera i l’estalvi econòmic en la depuració d’aigües; un estalvi que ha suposat per a les arques municipals 125.000€ menys de gasto en dos anys en depuració d’aigües.
Una vegada més, el responsable municipal de Medi Ambient, ha comentat el simple procés que han de seguir els ciutadans per a depositar l’oli en els contenidors de reciclatge habilitats per a tal fi. “Només s’ha de col·locar l’oli usat en botelles de plàstic i tancar-les abans de tirar-les al contenidor, a fi que quan es tiren al contenidor no es vessament l’oli”, ha recordat Ronda.
Quant a xifres, Santiago Ronda ha desvelat que durant la campanya de reciclatge d’oli que cada any es posa en marxa amb motiu de les festes patronals, han sigut uns 500 litres els arreplegats procedents de les 20 filaes de moros i cristians existents en el municipi.
Segons les dades facilitades pel regidor socialista, en el municipi d’Altea hi ha distribuïts 20 contenidors de reciclatge d’oli, però s’està estudiant la possibilitat de col·locar alguns més.
Finalment Ronda ha animat als alteans a participar en esta nova iniciativa respectuosa amb el medi ambient i a portar una botella d’oli usat el dimarts 19 o dimarts 26 d’este mes al mercat ambulant. En contrapartida, la persona que rebrà una pastilla de sabó elaborada amb oli reciclatge.

Pin It on Pinterest