Select Page

L’objectiu és que els ciutadans estiguen ben informats dels horaris marcats per a depositar el fem

“És l’hora BA! L’hora de Baixar el Fem”. Este el lema de la nova campanya que des d’aquest 23 de setembre s’ha llançat des de la Pública perquè veïns i visitants estiguen informats dels horaris per a depositar el fem, tant a l’estiu com a l’hivern. I és que segons explica el regidor de la Pública, Diego Zaragozí, “per molt que els operaris s’esforcen i es netegen tots els contenidors, si el fem està fermentant sota el sol durant tot el dia, es genera un problema d’olors i salubritat que podem evitar”.

Per això s’ha llançat aquesta campanya que els ciutadans podran veure en les seues comunitats i a través de les xarxes socials de la Pública i de l’Ajuntament d’Altea. L’objectiu és que els veïns tinguen tota la informació de primera mà, amb diversos punts fonamentals per a mantenir Altea més neta:

  • Respectar l’horari per a traure el fem: a partir de les 20 h i fins a les 00 hores, en horari d’estiu i des de les 18 h fins a les 00 hores en horari d’hivern.
  • Llançar el fem higiènicament en bosses ben lligades, amb la finalitat de no provocar males olors, així com no emmagatzemar el fem fora dels contenidors.
  • Deixar les bosses de fem fora dels contenidors o baixar-les fora de l’horari establit, són faltes recollides en les ordenances municipals que poden implicar una sanció.
  • Col·laborar en la recollida selectiva de residus, depositant-los en el seu contenidor corresponent i comprimir-los al màxim, evitant així la saturació d’aquests, especialment els d’envasos i cartó.
  • No tirar electrodomèstics, matalassos, estris, mobles o productes contaminants. Existeix un Punt Net per a poder depositar-los.
  • No abocar cendres en els contenidors per a evitar possibles incendis

Punt net

El punt net d’Altea es troba habilitat en la partida Cap Blanc. L’horari és de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 h, i les vesprades de dilluns i dimecres de 15.30 a 18.30 h, per a facilitar que la ciutadania puga depositar els estris que no necessite. Així mateix, s’ofereix este servei els dissabtes i diumenges, previ avís al telèfon 645 920 026. A més, La Pública compta amb un servei gratuït de recollida acordada d’estris i electrodomèstics, trucant al telèfon 966881903. Es tracta d’un servei totalment gratuït.

L’edil de l’àrea ha assenyalat que “hem fet un esforç important per a ampliar els serveis de recollida i el Punt Net perquè tots tinguem un lloc adequat on poder depositar residus i, així, evitar deixar-ho en ple carrer”.

Finalment, Diego Zaragozí ha recordat la importància de la col·laboració i conscienciació ciutadana: “És responsabilitat de tots, ja que és imprescindible el civisme perquè podem, entre tots, millorar el servei i la imatge d’Altea”.

Pin It on Pinterest