Select Page

Una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes

El regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí, i l’edil de Medi Ambient, Josep Orozco, han visitat aquest 13 de juliol a l’equip de “Reciclar per a ConserMar”. Que s’ha instal·lat en passeig Sant Pere 36, al costat del passeig marítim d’Altea per a conscienciar als ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges

“Estem orgullosos de veure com el treball té el seu recompensa i Altea manté l’estat de qualitat, neteja i seguretat de les seues platges i ports tal com demostren les banderes blaves que són també un important incentiu per al turisme” ha matisat l’edil d’Infraestructures i Platges, Diego Zaragozí.

Es tracta d’una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Consellería d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climática i Transición Ecológica, i Ecoembes, en col·laboració amb 20 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana.

Durant tot el matí l’equip de ConserMar va atendre els ciutadans que s’acostaven a l’estand situat al Passeig Marítim d’Altea. Amb l’objectiu d’informar i fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos generats a l’entorn de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic), a més de cridar l’atenció per a frenar la basuraleza, és a dir, l’abandó dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering).

Fernando Martínez, membre de ConserMar, ha assenyalat: “la iniciativa persegueix la interacció “cara a cara” amb els ciutadans i reforçarà la importància de la separació domèstica i fora de la llar per a afavorir el reciclatge dels envasos de plàstic, metàl·lics i briks en el contenidor groc i el paper i el cartó en el contenidor blau”

La campanya es desenvoluparà fins al 24 de juliol en les 20 platges seleccionades de les províncies d’Alacant, Castelló i València, va començar a la província de València en la localitat de Tavernes de la Valldigna i acabarà en la localitat castellonenca de Benicassim.

A través de la web www.reciclarparaconsermar.es es podrà conéixer el desenvolupament de la campanya i el dia en què l’equip visitarà cada platja.

Pin It on Pinterest