Select Page

La regidor d’Agricultura, Carolina Punset i el president de la Cooperativa Agrícola d’Altea, Francisco Devesa, han manifestat públicament la importància que té per al camp alteà lluitar contra la plaga de la Ceratitis Capitata, més coneguda com la Mosca de la Fruita. Segons la tècnic de la Cooperativa, Paula Bernabeu, les altes temperatures han fet que la plaga prolifere i s’haja detectat una important incidència en la primera campanya de la taronja que és la que en estos moments s’està recol·lectant.
Tant des de la Cooperativa com des de la regidoria d’Agricultura s’ha incitat a l’agricultor a prendre mesures per a controlar la plaga o extingir-la en la mesura que siga possible. Per a això, l’edil d’Agricultura ha anunciat que des de l’àrea que dirigix es van a destinar 1.000€ més a l’adquisició de trampes, que es posaran a disposició dels agricultors alteans. “Es calcula que la col·locació de caçamosques reduïx en un 70% l’aplicació de fitosanitaris”, ha apuntat Punset. L’edil ha recordat que és la Conselleria la que proporciona les càrregues per a les trampes. L’any passat, el consistori ja va destinar 1.500 € a l’adquisició d’este tipus de trampes.
D’altra banda, Devesa ha desvelat que des de la Cooperativa es reivindica a l’administració regional “la posada en marxa de vols en què se solten mascles estèrils que combaten la plaga”. Per al president de la Cooperativa “és necessari que les administracions s’involucren per a poder controlar una plaga que ens preocupa i que amb la calor que ha fet s’ha multiplicat”.
Segons les dades aportades pel president de la Cooperativa Agrícola, en estos moments podrien veure’s afectats per la plaga uns 6 milions de quilos de cítrics. Francisco Devesa ha conclòs la seua intervenció agraint a la regidoria d’Agricultura la seua col·laboració.


 

Pin It on Pinterest