Select Page

Hui al matí, l’Ajuntament d’Altea, representat per l’alcalde, Jaume Llinares i la Comunitat de Llauradors i Ramaders d’Altea, i en nom seu el president Javier Mendoza, han formalitzat un acord de cessament temporal de la nau propietat del consistori situada a  la Partida Montahud, a favor de l’esmentada associació.

Com ha explicat el primer edil alteà al grup d’agricultors presents durant la signatura del document de cessió, l’objecte d’este acord és garantir als agricultors la viabilitat de la campanya del nespre.

Es tracta d’una cessió en precari i dos de les condicions imposades pel consistori són que no es limite l’ús a cap agricultor; és a dir que qualsevol agricultor del municipi, associat o no a la Comunitat de Llauradors i Ramaders d’Altea, que vulga aportar la seua producció puga fer-ho. Així com que no es cobre per l’ús de les instal·lacions als agricultors que facen ús de les instal·lacions esmentades.

“Atesa la pressa del tema, hem dut a terme un procés d’urgència, amb una acta de cessió, l’acord de la qual ha tingut lloc este matí a la Junta de Govern, en què hem acordat cedir les instal·lacions i en un parell de setmanes es podrà signar el conveni, que serà una extensió del document signat hui, però ja estarà plasmat tot el contingut de la cessió i es podrà ampliar el termini de cessió”, ha matisat l’alcalde.

Jaume Llinares ha justificat el procés d’urgència per la immediatesa de la campanya del nespre i ha recalcat que, “l’únic que obliga esta cessió a l’entitat de llauradors, és a recollir tota la fruita de tots els llauradors d’Altea, sense ànim de lucre, amb la intenció que el sector agrícola d’Altea tinga l’oportunitat de comercialitzar la fruita ete any”.

L’alcalde ha avançat que “la intenció és que també s’atenga tota la fruita del sector agrícola local; el que vol dir que també es treballarà a la campanya de la taronja, la llimona, a més d’altres productes que es puguen fer al poble”.

En paraules de Jaume Llinares, “tot i veure les naus de les cooperatives en les condicions actuals, tenim la sort que les instal·lacions continuen sent del poble, en este cas de l’Ajuntament i esperem que a través d’un conveni es puga donar estabilitat, almenys al que seria la recollida de la fruita”.

“No és Altea l’únic poble que està patint precarietat al sector agrícola, cosa que ha portat al tancament o concurs de creditors a moltes cooperatives valencianes. Des del Govern valencià ja s’estan prenent mesures per tornar a posar en marxa el sistema cooperatiu i ja hem fet saber que Altea també es troba en esta situació i que volem reprendre l’activitat agrícola a través del cooperativisme.” Ha informat Llinares, que ha afegit que, “si hi ha una possibilitat de posar en marxa el cooperativisme, encara que siga a través d´iniciatives que isquen de l´àmbit local, hauríem d´aprofitar-la.”

En nom de la Comunitat de Llauradors i Ramaders d’Altea, Javier Mendoza, ha agraït a l’Ajuntament i a la regidoria d’Agricultura “la sensibilitat que han tingut per recolzar el sector agrícola en un moment en què estem desemparats perquè a Altea no hi ha magatzem o cooperativa que puga canalitzar els productes. Per això esta cessió ens ha vingut molt bé per poder fer un centre de logística i així poder canalitzar-la i comercialitzar-la”.

“L´Associació treballarà també per potenciar l´agricultura a Altea perquè és un sector econòmic que no ha d´estar com fins ara, ja que té uns valors paisatgístics, turístics, econòmics i culturals, i necessitem rellançar-la”; ha declarat Mendoza, que ha revelat que fins ara són aproximadament 100 els associats a l’entitat agrícola que presideix.

Pel que fa al funcionament, “serà el mateix comprador que l’any passat qui ens adquirisca el producte d’esta campanya de la nespra. Ell comercialitzarà el gènere i conforme isca el preu del gènere, pagarà al llauradors”; ha conclòs el president de la Comunitat de Llauradors i Ramaders d’Altea.

Pin It on Pinterest