Select Page

L’Alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, acompanyat per l’edil d’Hisenda, Eloy Hidalgo, ha informat que Altea rebrà del Govern de la Nació, a través del Fons d’Inversió Local, més de 4 milions d’euros destinats a la realització de projectes no pressupostats. «Dos són els objectius d’aquesta mesura, per un costat està la realització d’infraestructures o millora de les existents i per l’altre donar treball a aquelles persones que es troben en situació de desocupació, adscrites a l’INEM», ha explicat el primer edil alteà.


Des d’Alcaldia s’ha indicat que una vegada coneguda la mesura, el departament d’Urbanisme està treballant en l’anàlisi i classificació de tots aquells projectes que complisquen els requisits establits pel Decret del 2 de desembre, ja que el termini de presentació d’aquestos és del 10 desembre al pròxim 20 de gener. «Hi ha projectes que estan preparats, d’altres que es poden realitzar i el departament d’Urbanisme es dedica quasi en exclusivitat a valorar les propostes»; ha afirmat Andrés Ripoll.


 Dels possibles projectes a realitzar, l’Alcalde ha apuntat tota una llista que s’està estudiant, com per exemple: cobriment fossa i plaça confrontant amb el consultori mèdic de Pla de Castell; creació de més nínxols en el Cementeri Municipal; ampliació Centre Social; camp de Futbol d’Altea la Vella; eixamplament del Camí Fondo; construcció d’un edifici multidisciplinari en la Ciutat Esportiva; mur en la Plaça del mercat ambulant i creació d’un escenari; reparació de voreres; apedaçament; condicionament dels baixos de Palau Altea; estació de bombament en el Passeig; restauració Portal Vell i Portal Nou; conducció aigua en el Nucli Antic d’Altea la Vella; restauració de la Plaça de l’Aigua; reparació séquies; col·locació d’un ascensor en l’Ajuntament; adequació de l’Escola de Formació d’Adults; construcció d’un alberg per a animals; ampliació del col·legi d’Altea la Vella i construcció de la Ronda Sud; projecte aquest últim que l’Alcalde ha destacat com a necessari. Una llista de projectes que l’Alcalde ha qualificat d’ampliable.


Com ha puntualitzat l’Alcalde, el màxim pressupostari que el municipi d’Altea rebrà és de 4.008.430€, per la qual cosa serà necessari fer una selecció dels projectes que es consideren més necessaris i valorar si compleixen els requisits establits pel Govern de la Nació. “La meua il·lusió seria executar molts projectes mitjans i que pogueren treballar totes les empreses del poble”, ha expressat l’Alcalde.


D’altra banda, el Regidor d’Hisenda, ha remarcat la brevetat dels terminis establits i ha apuntat que “hi ha un estudi de les necessitats del poble atenent a tots els sectors de la població i s’ha buscat també que cobrisca com més àrea geogràfica, millor”. “A més busquem també un benefici econòmic per a l’Ajuntament, com seria el fet de realitzar infraestructures que permeten la reducció de lloguers que paga el Consistori”, ha afegit l’edil socialista.


Quant als terminis establits en el Decret, a partir del 20 de gener, la Delegació del Govern té 10 dies per a revisar els projectes i 10 dies més per a respondre. A partir de la resposta, els Ajuntaments tenen dos mesos per a contractar i iniciar les obres, i els projectes hauran d’executar-se en un termini màxim d’1 any; és a dir, hauran d’acabar-se en el primer trimestre del 2010.


“Aquesta mesura del Govern Central és un alleujament per als comptes municipals de tots els ajuntaments d’Espanya. És un repartiment equitatiu basat en el núm. d’habitants dels municipis i ens alegrem que aquestos diners arriben a Altea”, ha declarat Eloy Higalgo, qui no ha deixat passar l’oportunitat de reclamar al Govern Regional la creació del Fons de Cooperació Local.

Pin It on Pinterest