Select Page

Amb aquesta oficina la ciutadania d’Altea podrà gestionar ajudes de les pròximes convocatòries

L’Ajuntament d’Altea ha formalitzat hui el conveni mitjançant el qual obtindrà 5 milions per a la millora de 346 habitatges en el seu nucli urbà i la creació de l’Oficina de la Rehabilitació de l’Habitatge que gestionarà aquestes ajudes i les de pròximes convocatòries. Aquesta partida, que forma part dels Fons Next Generation, s’emmarquen dins del Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

A l’acte de signatura han acudit Diego Zaragozí, qui ha rubricat l’acord com a alcalde en funcions; el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Jose Orozco i l’edil de Projectes Europeus Maria.A. Laviós. L’esdeveniment, en el qual han sigut presents les localitats de la Comunitat que han rebut subvenció, ha estat presidit pel conseller d’Habitatge i Arquitectura Climàtica, Héctor Illueca.

“Aquesta subvenció és una mostra més del treball que es fa des de l’Ajuntament, en la Comunitat poques localitats han aconseguit una xifra com aquesta. Aquest projecte ens permet millorar l’eficiència energètica dels habitatges de quasi 350 famílies i rehabilitar una zona, però també obri la possibilitat a altres veïns i veïnes d’Altea que comptaran amb una ajuda com és la de la nova oficina per a sol·licitar les pròximes ajudes que s’han convocat enguany”, ha comentat Diego Zaragozí, edil d’Infraestructures.

24 edificis, que habiten més de 1.000 persones, més la reurbanització de dos carrers és el projecte que s’iniciarà en dos eixamples. D’una banda, l’eixample de l’avinguda que aglutina tots els carrers que es troben dins de la delimitació de Conde d’Altea i per un altre l’eixample del Pla de Castell. Es poden consultar els edificis en el següent enllaç: https://bit.ly/3cdymnf .

“L’elecció de les zones ha sigut, a més de per complir amb els requisits establits, per les característiques sociodemogràfiques i socioeconòmiques que tenen, molt semblants ambdues. Es tracta de dos eixamples dels anys 60 amb un parc d’habitatge molt antic. Amb aquesta actuació no sols es rehabiliten els habitatges, sinó que es potencia la recuperació econòmica i social d’aquests llocs que per diferents circumstàncies es troben en un procés de degradació o exclusió”, ha comentat el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco.

Oficina de Rehabilitació de l’Habitatge

Aquest projecte permet també la creació de l’Oficina de Rehabilitació de l’Habitatge, amb un pressupost de 235.000 euros. Un nou recurs per al ciutadà que servirà de punt informatiu i de gestió per a la ciutadania d’Altea que podrà optar línies de subvenció similars per a la rehabilitació d’edificis amb la finalitat de millorar la seua eficiència energètica enguany.

Aquestes noves ajudes es gestionaran de manera individual per cada edifici. Els interessats poden consultar la informació sobre elles en: https://renoveu.com/.

El pressupost total del projecte és de 6.099.374,86 €, l’aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és de 4.653.124,86 €, la part de la Generalitat Valenciana ascendeix a 272.060,00 €, l’aportació municipal a 822.930,00 €, un 15% del muntant, i els propietaris dels immobles 280.000 euros, un 4,5%.

“Gràcies a l’obtenció d’aquests fons i l’oficina que podem obrir per a gestionar els pròxims, no sols continuem apostant per una Altea més sostenible i habitable, sino que fomentem l’ocupació i la recuperació de barris. Aquestes actuacions són més que una rehabilitació d’habitatges, suposa una rehabilitació socioeconòmica”, ha declarat la regidora de Projectes Europeus, Maria. A. Laviós.

Pin It on Pinterest