Select Page

Comerç i AHEA presenten la Ruta dels desdejunis i esmorzars alteans.

Del 7 al 16 de juny tindrà lloc a Altea una nova ruta gastronòmica, organitzada per la regidoria de Comerç i l’Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea, que centra el contingut en els desdejunis i esmorzars. Així ho han fet conèixer aquest matí l’edil d’àrea, Jose Maria Borja; els representants d’AHEA amb el seu president Juan Abril al capdavant i Mario Ayús, responsable de Gastro eventos, coordinadora de la iniciativa.

Com ha revelat l’edil de Comerç, “es presenta una ruta gastronòmica nova de Desdejunis i Esmorzars Alteans per així, amb bon encert, afavorir que tots els restaurants i bars de la nostra localitat tinguen l’oportunitat d’oferir els seus productes i donar-se a conèixer perquè els alteans i els que ens visiten tinguen l’ocasió i dita de poder gaudir de la gran oferta gastronòmica que la localitat té”.

En paraules de Jose Maria Borja, “dic que amb encert s’organitza una ruta diferent perquè és veritat que majoritàriament les jornades gastronòmiques venien enfocades a restaurants de plat i cullera però al poble tenim una quantitat de bars i cafeteries al poble que també fan bons productes com són els desdejunis i esmorzars alteans que són tan nostres i que tenen tanta tradició”.

“Donar a conèixer esta part de la nostra gastronomia alteana en versió matinal és una altra oportunitat per a la ciutadania i sobretot per als hostalers ja que estes jornades suposen un incentiu a la seua activitat econòmica, que a més, en esta ocasió també aprofite per fer la ruta del els ‘Desdejunis i Esmorzars’ i acabe comprant al comerç local”. Hi ha assenyalat el responsable municipal de Comerç.

Finalment Jose Maria Borja ha agraït a l’associació AHEA, a Gastro Eventos i a Cañavate Distribuciones el seu treball i col·laboració en el desenvolupament de la Ruta dels Desdejunis i Esmorzars Alteans.

En nom d’AHEA, Juan Abril ha agraït a l’Ajuntament, al regidor de Comerç i Cañavate pel suport que presta a l’entitat que presideix.

Abril ha explicat que “la idea de fer 7 esdeveniments va sorgir l’any passat amb la finalitat d’acabar amb la tendència que tots els esdeveniments gastronòmics estaven destinats a la participació de restaurants i els altres negocis també tenen dret a ser-hi presents cada vegada que toque”.

En este sentit, Juan Abril ha subratllat “la necessitat de fer unes jornades dedicades a desdejunis i esmorzars que tan reconeguts estan a Altea i altres municipis”. “Espere que siga un èxit i que d’alguna manera tots ens anem unint i si este any són 10 els inscrits en estes jornades, l’any vinent es duplique el nombre de participants”. Ha desitjat el president d’AHEA.

Participants que Francisco Real, integrant d’AHEA, ha revelat. Melitón Jardín; La Cañata; E-tika; Nou Fornet; Come y Calla; Giungla; Austriaco; Terraza Oliva; Quinoa i Zetto. Deu apostes que presenten diverses opcions cadascuna i que van des de la típica xocolata amb xurros per desdejunar fins als típics plats combinats dels esmorzars; passant per torres variades, croassans, entrepans i una àmplia oferta de productes per als diversos gustos.

Des de Gastro Eventos, empresa coordinadora de la ruta, el seu responsable Mario Ayús ha qualificat l’esdeveniment “com a peculiar amb base per assentar-se a Altea perquè guarda el tradicional de l”esmorzaret alteà’, però inclouen productes nous que donen color i atrau perfils diferents de clientela”.

“A Altea s’està agafant el costum que els participants ho fan a més d’un esdeveniment. En este cas són 10 els participants, però la mitjana d’opcions que t’ofereixen és de 4 cadascun. Això vos convida a anar a diversos locals o fins i tot a anar a un mateix local i provar diverses opcions perquè són diferents”. Ha establert Ayús, que ha afegit que no és un esdeveniment concurs, sinó de captació de clients que tindran l’oportunitat de participar en un sorteig de regals.

I finalment Javier Cañavate ha conclós fent èmfasi que “l’activitat que AHEA està fent és de cara a tots els hostalers d’Altea, qualsevol segment de l’hostaleria alteana i crec que això és poc comú i és ressaltable. S’acorden del restaurant, del bar, de la cafeteria, de la gelateria i de l’hotel. Absolutament de tots i això és molt important perquè donen cabuda a qualsevol tipus de negoci, fins i tot a altres locals d’Altea que no siguen de l’hostaleria i per això crec que és una iniciativa gairebé perfecta perquè estan sent molt solidaris amb tothom”.

Ha tancat el torn d’intervencions l’edil de Comerç, Jose Maria Borja, que convida alteans, alteanes, residents a la Comarca i visitants a gaudir d’estos “desajunis” i “esmorzars” alteans que tanta tradició tenen al municipi i que agraden a qui els prova.

Pin It on Pinterest