Select Page

La gastronomia alteana es promociona en la Fira Internacional del Turisme de Madrid, Fitur, amb el seu calendari de jornades gastronòmiques per a aquest 2023. El regidor de Comerç, Miguel de la Hoz, s’ha desplaçat a l’esdeveniment per a mostrar les bondats de la cuina tradicional alteana i l’àmplia varietat d’establiments hostalers.

Durant els dies de fira s’està repartint un fullet explicatiu que aprofundeix en la tradició de la gastronomia de la vila blanca i els seus beneficis nutricionals; herència mil·lenària que va anar millorant amb el pas del temps gràcies a la versatilitat de l’agricultura de la zona i els sistemes de regadiu.

En ell es mostra el calendari d’esdeveniments gastronòmics de l’any que comença del 24 de febrer al 5 de març amb ‘El Plat de calent’. Mostra gastronòmica de plats per a combatre el fred: arròs amb fesols, bullit, potatge de cigrons….

La primavera arriba amb ‘Horta de primavera’, que se celebrarà del 12 al 21 de maig. En aquestes jornades l’horta alteana és la principal protagonista, qui ha omplit durant segles els rebostos de les cases d’Altea amb taronges, tomaques, faves, cebes i altres productes frescos.

L’última de les jornades programades és ‘La cuina de les barques’, on els productes de temporada són la base dels plats, i de la gastronomia alteana. Fusió entre tradició i avantguarda en la cuina on moniatos, carabasses, carxofes, bledes, cards, codonys, magranes… són productes que arriben directes de la terra a la taula, oferint plats típics alteans. El fullet mostra també receptes com són el calamar farcit o el cruet de rap.

“Altea és gastronomia, és història, horta, mar… I mostra d’aquesta tradició culinària es veu cada dia en els nostres bars i restaurants. Els esdeveniments gastronòmics que hem vingut a promocionar a Fitur són un exemple de la nostra gastronomia, una manera de posar en valor la nostra cuina i la qualitat dels nostres establiments hostalers. Aquestes jornades atrauen a visitants i són un important reclam turístic”, ha comentat Miguel de la Hoz, regidor de Comerç.

L’edil, ha comentat que enguany hi haurà unes noves jornades que ja s’estan preparant en col·laboració amb la nova associació d’hostalers i que es presentaran en breu.

Pin It on Pinterest