Select Page

La Taberna el Barba, Melitón Jardín i el Bistro La Clau els restaurants més demandats

La Regidoria de Comerç, regida per Miguel de la Hoz, ha anunciat aquest matí els establiments guanyadors de les jornades gastronòmiques, La Cuina dels Barques, que han tingut lloc a Altea del 4 al 13 de novembre. Aquest esdeveniment ha collit un destacat èxit, oferint el producte de la badia del municipi.

En total s’han venut 605 menús i han resultat guanyadors d’aquesta edició, la Taverna Marinera el Barba, amb 158 menús servits; en segon lloc, ha quedat l’establiment Melitón Jardí amb 91 menús i en tercera posició el Bistro La Clau d’Altea amb 87 menús.

“Un any més, La Cuina dels Barques ha tingut èxit i la majoria dels establiments participants ha transmés al departament de Comerç la seua satisfacció per haver participat”. Ha declarat l’edil de Comerç, Miguel de la Hoz, qui ha explicat que les jornades han complit amb el seu objectiu principal de convertir-se en un impuls de la gastronomia local en un mes de l’any en què, per norma general, els negocis d’hostaleria pateixen una baixada de clients. El regidor ha explicat que la pròxima edició serà després de Nadal.

Respecte a la valoració dels 605 participants en la Cuina dels Barques 2022 en xifres, destacar que el Barba ha obtingut 17.45 punts; Melitón 14,64 punts i la Clau 14,54 punts, dels quals un 75% correspon a la puntuació emesa pels comensals i el 25% restant reflecteix la participació. Segons les dades facilitades pel responsable municipal de Comerç, han participat un total de 12 locals de restauració, dels quals 5 d’ells han servit més de 50 menús de la Cuina dels Barques.

El restaurant guanyador, la Taverna Marinera el Barba, presentava el següent menú: plats entrants; escabetx de lechola, salaons de peix blau de temporada i sepionet de la badia. Plat principal: cruet de rap, roger, escamarlà i gamba roja. I postres: mousse de xocolate amb nata aromàtica.

El restaurant que va obtindre el segon premi, Melitón Jardí, presentava el següent menú: Pa, allioli i olives, coca casolana de sardina amb olives negres, tomaca cherry i oli de pebrot com a entrants. Principal: cassola de peix “al pobre” amb gambo, escamarlà, calamar, salmó, tomaca, creïlla i un toc picant. I per a postres: pastissets de carabassa amb salsa de nabius i un toc d’anís, servit amb gelat d’avellana.

El restaurant que va obtindre el tercer premi, el Bistro La Clau d’Altea, tenia com a menú: Mar i Muntanya; bolets flamejats amb brandi i all; salsa de cranc i gambes amb un ou tebi cruixent. Principal: rap en salsa d’ametla; un clàssic del poble d’Altea. Cua de rap amb cremosa salsa d’ametla, vi blanc i gambes cruixents. Li acompanyaven unes creïlles al romer. I postres: bienmesabe de llima; bescuit farcit de crema de llima, merenga italiana, un toc de nèctar de mango fet a casa i gerd deshidratat.

En relació als resultats del sorteig dels regals oferits pels patrocinadors de l’esdeveniment; Cerveses Althaia, Borpe, Cellers Sendra y Chocolates Marcos Tonda. Els guanyadors dels dos bons de 100€ cadascun d’ells, per a gastar en el comerç local, el sorteig del qual va tindre lloc el dia 17 de novembre en el magazín de Ràdio Altea, han sigut F. S i C. P., tots dos clientes del Barba.

Els 2 lots de cervesa Althaia són per a E. G i J.M.N. Els dos lots de vi de l’empresa BORPE han recaigut en F. A i M. C. A. Els dos lots de vi de Naranja Príncipe de Azahar són per a W.M i P.O. I el lot degustació de Xocolates Marcos Tonda és per a L. G.

Aquests regals seran entregats en el departament de Comerç, en la planta baixa de l’Ajuntament.

 

Pin It on Pinterest