Select Page

Este divendres 1 de març comença la 38 edició de la regata 200 milles a2; la regata d’hivern més dura de totes les que se celebren a la Mediterrània, que en esta ocasió comptarà amb la participació de 38 vaixells. Una prova organitzada pel Club Nàutic d’Altea que este any pren una rellevància més gran atès que serà prova classificatòria per a la Copa d’Espanya de Creuers a2 2024 i Campionat Autonòmic de la FVCV.

Entre els inscrits hi ha regatistes de gran nivell de tot el territori nacional, com Didac Costa, segon regatista espanyol de la història a completar la Vendée Globe, la volta al món en solitari i sense escales. Clubs de València, Alacant, Balears i Catalunya estaran representats.

La eixida de la regata està prevista per a les 12.00 hores del divendres dia 1 de març, dia en què els creuers posaran rumb a Eivissa amb tres dies per davant d’intensa regata. Este any el Nàutic d’Altea tornarà a posar a disposició de col·laboradors, autoritats, habitants d’Altea i simpatitzants del Club un catamarà amb capacitat per a 100 persones i des del qual es podrà veure la eixida al mar de manera gratuïta. Els interessats podran embarcar a les 11.00 hores a la benzinera del CN Altea.

Les embarcacions iniciaran la navegació des de la Vila Blanca per vorejar Eivissa per estribord, deixar Formentera per estribord i tornar a Altea recorrent un total de 200 milles. Està previst que a partir del dissabte 2 de març a la vesprada nit comencen a arribar els primers participants.

Un any més, les 200 milles a2 tornarà a lliurar lingots de plata com a trofeu, però en esta ocasió els premis seran dobles atès que en esta edició hi haurà dos classes per tall GPH. El Club Nàutic d’Altea atorgarà premis als tres millors temps de cada classe, donant dos lingots d’un quilo de plata al primer classificat de cada classe, dos lingots de mig quilo de plata als segons classificats i dos lingots d’un quart de quilo de plata als tercers.

La regata es podrà seguir en temps real a Internet a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS per tal de poder fer el seguiment via satèl·lit. La competició també es podrà seguir des dels dispositius mòbils a les apps TracTrac per a Android i per a IOS.

A més, el Club Nàutic d’Altea ha posat en marxa, en esta edició, la realització del Curs de Supervivència, Seguretat Marítima i Primers Auxilis de la World Sailing de manera gratuïta per als inscrits a la regata, a fi d’oferir les màximes garanties de seguretat i formar els esportistes.

Pin It on Pinterest