Select Page

El dia del seu 121è aniversari, s’anuncien noves accions entorn de l’obra del pintor.

Just el dia que el reconegut pintor alteà Juan Navarro Ramón compliria 121 anys, hui 21 de febrer, la regidoria de Cultura ha anunciat la continuïtat en les activitats divulgatives sobre l’obra de l’artista; alhora que ha realitzat balanç de les accions dutes a terme els darrers 12 mesos amb motiu de la celebració del 120è aniversari de Navarro Ramón.

Com ha apuntat l´edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez, en estos moments Altea compta amb 236 obres catalogades de Juan Navarro Ramón; a més de l’arxiu personal del pintor, que gràcies a la voluntat del seu hereu Javier Barrio Navarro i a la de la seua vídua, Maria Amparo Vázquez han passat a formar part del patrimoni local d’Altea, a través de donacions successives, sent la més nombrosa la portada a terme el febrer de l’any passat, en què es van donar a Altea 156 obres.

Pel que fa a les accions realitzades durant este darrer any, dedicat al 120è aniversari del naixement de l’artista, Pérez ha recordat la creació de la marca Navarro Ramón i l’obertura de les xarxes socials Facebook i Instagram a https://www.facebook.com/people/Navarro-Ram%C3%B3n Altea/100090439357836/?refid=52 https://www.instagram.com/navarroramonaltea/?hl=es

També s’ha engegat una pàgina web interactiva, dissenyada per Mediterrània Creativa, https://navarroramon.com/, que es va presentar el 18 de gener passat. Esta pàgina web compta amb vuit apartats, i té habilitada una pestanya perquè qui ho desitge i tinga obra de l’artista puga pujar una imatge amb les dades tècniques de la mateixa. Esta idea es planteja en relació amb la publicació d’un Catàleg Raonat sobre Navarro Ramón.

La responsable municipal de Cultura també ha subratllat la presència de la marca Navarro Ramón a les diferents activitats culturals realitzades, cartells, esdeveniments, etc.

En el transcurs de l’enumeració d’iniciatives, Pérez no s’ha volgut oblidar de la participació a l’Exposició Internacional Front De Mer al Musée d’Art Moderne de Collioure, el juny de l’any passat i l’exposició d’olis de la col·lecció de Navarro Ramón Altea a la Biblioteca Pública del municipi el setembre passat.

Pepa Victoria Pérez també s’ha referit a la promoció de l’obra de Navarro Ramón que es va dur a terme a Santa Cecília amb la col·laboració de la Societat Filarmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella.

I finalment, la responsable municipal de Cultura s’ha referit a la Jornada Juan Navarro Ramón i Altea, que tenia lloc a Casa de Cultura d’Altea, el dia 18 de gener, que acompanyada per l’exposició “Mirada a la Col·lecció Navarro Ramón Altea” present al Passeig del Bol des del 19 de gener, han tancat este 120è aniversari del naixement de l’artista, que hui compliria 121 anys.

Pepa Victoria Pérez ha conclòs agraint tota la feina feta per Juana María Balsalobre com a comissària de la celebració i el d’Ignacio Beltrán coordinador del mateix. Així com ha donat les gràcies als participants a la jornada divulgativa dedicada a Navarro Ramón en què un grup d’alteans van exposar els seus coneixements i la seva relació amb la persona de Navarro Ramón.

Pel que fa a les futures accions, han sigut anunciades per Juana María Balsalobre, estudiosa i coneixedora a la perfecció de l’obra del pintor. Balsalobre ha començat recordant que este 2024 la SFA dedicarà el 50è aniversari del seu Certamen Internacional de Bandes de Música a la figura de l’artista. Per a l’ocasió el compositor i el director del Conservatori Superior de Música d’Alacant, José Asensi Seva està creant l’obra obligada.

Juana María Balsalobre ha acabat anunciat l’obertura d’un espai expositiu dedicat a Navarro Ramón a la Casa de Cultura per al darrer trimestre de l’any, i ha agraït la confiança dipositada per l’Ajuntament d’Altea en la seua persona per donar a conèixer i divulgar l’obra de l’artista alteà més internacional, Juan Navarro Ramón.

Pin It on Pinterest