Select Page

Hui al matí ha tingut lloc una nova reunió de la Taula de Seguiment de Violència de Gènere d’Altea i el propòsit de la qual era coordinar els recursos d’atenció a dones víctimes de violència de gènere.

En el transcurs d´esta sessió de treball, l´edil d´Igualtat, Anna Lanuza, ha remarcat la importància de tenir este recurs de prevenció i atenció de casos de Violència de Gènere a Altea i ha declarat que “la violència masclista és una xacra que tenim de combatre i eradicar; casos com el de la dona assassinada a l’Alfàs ens demostren que esta violència també està al nostre entorn i que per tant hem de posar tots els recursos que estiguen al nostre abast per garantir la protecció de les dones i de les seues filles i fills”.

La Mesa de Seguiment de la Violència de Gènere es va constituir a Altea l’any 2009 amb l’objectiu de treballar en la prevenció de la violència de gènere al municipi, així com coordinar entre l’administració i els cossos i forces de seguretat el seguiment dels casos i les ordres de protecció. L’any 2023 va acabar a Altea amb un registre de 44 dones ateses per Violència de Gènere.

La composició d’esta taula multidisciplinar la formen professionals de la Guàrdia Civil, Policia Local, Centre Dona de Dénia, Centre de Salut, Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, psicòloga, treballadora social i assessora jurídica dels Serveis Socials, l’agent d’igualtat i la regidora d’Igualtat, que és qui la presideix.

De la reunió ha eixit el compromís de treballar durant els propers mesos en un protocol local de coordinació per a la detecció, prevenció, actuació i seguiment davant la Violència de Gènere a Altea; així com s’han compartit bones pràctiques, com ara la recomanació de la Guàrdia Civil que totes les persones es descarreguen l’aplicació AlertCops per ser localitzades i ajudades en temps real. Una aplicació molt útil especialment per a les dones víctimes de la violència de gènere o per als qui presencien este tipus de violència.

AlertCops és l’eina de Canal Prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, recomanada per l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte; sent esta molt útil per esborrar la petjada digital, especialment de les víctimes de delictes sexuals.

Pin It on Pinterest