Select Page

Commemoració del 25N, Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere.

 Durant el matí de hui s’han succeït a Altea diversos actes commemoratius del 25N. Un dia en què la lluita contra la violència de gènere ha abanderat les diferents activitats programades; entre les que ha destacat hui l’homenatge públic que el municipi d’Altea ha realitzat a les 38 dones assassinades a Espanya des de començament d’any a mans de les seues parelles o ex parelles.

Amb la lectura del manifest, de caràcter comarcal, s’ha recordat una per una les 38 dones assassinades víctimes de violència masclista i una assassinada menor pel seu pare. “Darrere d’esta xifra hi ha el patiment, la soledat i la ràbia dels éssers estimats i de les amistats. El silenci i el dolor de 47 orfes i l’angoixa de les seues famílies que han vist, a primera línia, com moltes d’estes dones, tractaven de començar una nova vida, com havien denunciat, com s’havien separat dels seus agressors o de la cita que tenien als jutjats, per formalitzar el seu divorci, per a l’endemà de ser assassinades”. Ha declarat l’edil d’Igualtat, José Luis León Gascón, que ha estat al capdavant de l’organització i la celebració a Altea del 25N.

La participació en el record a estes dones víctimes de violència de gènere ha estat destacable i a més de la Corporació Municipal, amb l’alcalde Jaume Llinares al capdavant, ha estat present la ciutadania alteana, que de forma activa ha col·laborat en el record de les víctimes col·locant-ne el nom i una rosa en un espai delimitat amb aquesta finalitat.

El manifest, llegit per l’edil d’Igualtat, ha arribat al final recordant les diferents formes de violència de gènere que pateixen les dones en diferents societats i tots els temps.

“El feminisme fa temps que interpel·la els homes perquè la violència de Gènere no és només una qüestió de dones. Per això és temps de posar el focus a l’altra mitat de la població que ha de fer un pas endavant i posicionar-se davant de tota mena de violència cap a les dones, cap als joves i cap a les xiquetes”; deia el manifest.

“Des de l’Ajuntament d’Altea volem mostrar el nostre rebuig total i absolut a tots els tipus de violència contra les dones i reivindiquem la necessitat de continuar unint els nostres esforços en la lluita contra esta xacra social. Per tal d’aconseguir un progrés real cap a la igualtat, la pau i el desenvolupament de la nostra societat”; ha conclòs José Luis León Gascón, responsable municipal d’Igualtat.

Instants abans de la lectura del manifest, León Gascón ha fet entrega dels premis del Concurs de Cartells i Relats sobre Violència de Gènere, duts a terme als IES Altaia i Bellaguarda d’Altea. Un concurs que ja va per la seua 4a edició i els guanyadors i guanyadores dels quals han estat: Maria Sinosova, guanyadora del concurs de Cartells i al concurs de relats en categoria C, Batxillerat, els premis han recaigut a Maria Santacreu, Joan Zaragoza i Esther Reyes . A la categoria B, 3r i 4t de l’ESO, els premiats han estat Mabel Peralbo, Gemma Alvado i Lidia Cuevas.

A més, la Plaça de l’Ajuntament, on s’han dut a terme els actes, ha comptat amb un Punt Violeta, una taula de sensibilització de Creu Roja i un taller de confecció de motxilles a càrrec del TAPIS i una performance a càrrec de Virginia Jordá .

I amb un recital de poesia musicalitzada, anomenat “Abrapalabra”, a Palau Altea hui a les 20:30h finalitzen els actes de hui 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, declarat per les Nacions Unides.

Pin It on Pinterest