Select Page

L’Ajuntament, en Sessió Plenària Extraordinària, ha aprovat de forma definitiva, amb els vots favorables de l’Equip de Govern Compromís-PSOE i els vots en contra de PP i VOX, els Pressupostos Generals de la Corporació Municipal per a este 2024. Una aprovació en què s’han desestimat les 23 al·legacions presentades per suposar un augment pressupostari de 1.030.000€.

Amb la premissa que les al·legacions presentades suposarien un augment significatiu del pressupost i la impossibilitat de ser assumit, l´edil d´Hisenda, Jose María Borja, ha argumentat la proposta de desestimació total de les al·legacions presentades al Pressupost inicial. “El pressupost el que ha de fer és quadrar ingressos amb despeses i no es pot pujar la partida de despeses, sense incrementar la d’ingressos, per la qual cosa no es consideren estimables les al·legacions”; ha indicat Borja, que ha qualificat de “demagogia” per part de l’Oposició sol·licitar un increment de certes partides, sense apuntar quines altres reduiria. Per a l’Oposició és una mera decisió política estimar o desestimar les al·legacions; però, com preveu la Llei, l’equip de govern és qui elabora els pressupostos i té la potestat de decidir sobre les partides pressupostàries.

Pel que fa a les al·legacions cursades per associacions animalistes que demanaven un augment a la partida pressupostària de Benestar Animal i concretament 42.000€ per a les colònies felines, a canvi de reduir la partida dedicada a Festes, el responsable municipal d’Hisenda ha explicat que no hi ha necessitat d’això ja que “hi ha prou partida per seguir esterilitzant i encara que el 2024 no es puga acabar amb l’esterilització de tots els exemplars, si es podrà al 2025, ja que més del 60% dels gats ja estan esterilitzats”.

A més, Jose Maria Borja ha explicat que des del 2019 al 2023, “l’Ajuntament s’ha gastat a Benestar Animal 317.898€ pel que no són certes les al·legacions que diuen que no hi ha partida pressupostària per a Benestar Animal i més tenint en compte que des del passat any l’Ajuntament compta amb una Veterinària Municipal que s’encarrega de les qüestions relatives a les colònies felines, entre d’altres”.

“S’han fet uns pressupostos realistes i garantistes i per això votem a favor de desestimar les al·legacions i aprovar definitivament el pressupost inicial”. Amb esta manifestació els 12 vots de l’Equip de Govern han tirat endavant un Pressupost que puja a 34 milions i mig d’euros, en què, tot i ser austers, no es preveu una pujada dels impostos, es mantenen les despeses corrents i es dediquen 3 milions d’euros a inversions per garantir les infraestructures.

Pin It on Pinterest