Select Page

Els comptes municipals inclouen un increment del 25% en Serveis Socials i un pla d’inversions urbanes de 3,89 milions d’euros

El ple d’Altea ha donat el vistiplau – amb els vots de Compromís i PSPV-PSOE – al Pressupost Municipal 2023 que ascendeix a 33,3 milions d’euros i que presenta una clara aposta per les polítiques socials i les accions de recuperació econòmica. Aquest pressupost inclou una millora substancial en la dotació de Serveis Socials amb un increment del 25% i una sèrie d’actuacions derivades a aconseguir la reactivació econòmica dels sectors productius estratègics de la ciutat i de les dotacions bàsiques en matèria d’infraestructures. El govern municipal ha congelat totes les taxes i impostos, malgrat els sobrecostos que significa la gestió de residus, l’increment dels quals no es deriva a la ciutadania.

L’edil d’Hisenda, Xelo González, ha explicat que aquests pressupostos “tenen en compte a les persones més vulnerables, perquè entenem que en aquests temps que venen, en aquest 2023, amb la situació econòmica fruit de la situació internacional, la inflació i la pujada dels tipus d’interés moltes famílies necessitaran d’ajuda”. Per a González, “és molt important que ningú es quede arrere i hem d’estar al costat de qui més ens necessita; així com fer en el nostre municipi les inversions necessàries per a augmentar la qualitat de vida dels residents com dels turistes i visitants”. En aquesta política s’emmarca les inversions com la congelació d’impostos i taxes.

La regidora d’Hisenda ha destacat l’increment en 300.000 euros que es genera en matèria de Serveis Socials, que aconsegueix la xifra de 1,5 milions d’euros. Aquesta partida inclou 71.000 euros en el programa ‘Menjar a Casa’ i altres 83.000 per a la reforma de la Llar del Pensionista.

Aquests pressupostos de 2023, inclouen una suma de 900.000 euros en desenvolupament de les polítiques culturals, que comprén la reforma de la Cúpula del Palau d’Altea, dotat amb 200.000 euros. En matèria d’Esports, dins de les polítiques d’incentiu i reforç social, hi ha destinat 570.000 euros, que comprén una partida específica per a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol i 80.000 euros per als monitors de les Escoles Esportives.

A més, es destina al sector del turisme 260.000 euros per al pla de màrqueting i altres actuacions dels plans de sostenibilitat turística en destí, potenciar esdeveniments com el Castell de L’Olla, la generació de noves rutes de bicicleta i el suport al sector comercial, que comptarà amb una dotació de 140.000 euros, i la promoció de les festes patronals.

Millores urbanes

En matèria urbanística, hi ha una previsió d’un milió d’euros per a actuacions viàries diferents, entre elles la reforma de l’Avinguda de la Comunitat Valenciana, que té una previsió de cost de 472.500 euros. Està previst, i per a això disposa de partida específica en l’àrea de Cicle Hídric, la reforma de les infraestructures de subsol i la millora de la urbanització als carrers Sol, Alacant i Portal Vell, la partida del qual s’eleva als 670.000 euros. El conjunt d’inversions reals d’aquest 2023 ascendeix a 3,89 milions d’euros.

L’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal comptarà amb sis milions d’euros en 2023, dels quals tres milions estan destinats a neteja i recollida de fem. La societat pública comptarà via pressupostos 2023 amb 700.000 euros en manteniment de jardins i platges, entre altres partides.

 

Digitalització del cicle de l’aigua

El ple extraordinari de hui ha aprovat també la participació de l’Ajuntament en el procediment convocat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a la concessió d’ajudes per a l’elaboració de projectes de millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquest projecte, que digitalitzarà el cicle integral de l’aigua d’Altea, ha sigut presentat per la concessionària del servei d’aigua potable i clavegueram per un import de 3.179.020,42 €, i es presenta amb modalitat d’agrupació de beneficiaris, és a dir, al costat d’altres poblacions. Les actuacions subvencionables d’Altea ascendiran a 2.213.887,72 € i el muntant restant, 965.132,71 €, serà a càrrec de l’Ajuntament.

“Amb la digitalització del cicle de l’aigua a Altea es canviaran aproximadament 17.000 comptadors. Una mesura que facilitarà la detecció de fugides de manera quasi immediata. Hi haurà menys perdudes d’aigua, menys contaminació i més control”, ha comentat el regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí.

Pin It on Pinterest