Select Page

El regidor de Festes i el president de la Federació de Moros i Critians Sant Blai presenten el programa d’actes.

Este proper cap de setmana 2, 3 i 4 de febrer, tindrà lloc a Altea el Mig Any Moro i Cristià, en què es ret homenatge al patró d’Altea i de la Federació de Moros i Cristians, Sant Blai. En el transcurs de la celebració, els càrrecs festers veuran ratificats els seus càrrecs a la presentació que tindrà lloc divendres a la vesprada a Palau Altea. Així ho han donat a conèixer l’edil de Festes, Joaquim Devesa i el president de la Federació, Vicent Lloret.

“Celebrem, els moros i cristians, el nostre patró Sant Blai, en un cap de setmana curt però intens que els festers esperem amb moltes ganes”; ha apuntat l´edil de Festes.

“Aquest any celebrarem el Mig Any l’any que les festes de Moros i Cristians compleixen a Altea 45 anys”. “Els actes que se celebraran són pràcticament els mateixos que venen esdevenint en edicions anteriors i donaran inici el divendres 2 a les 20:00h a Palau Altea amb el nomenament oficial dels nous càrrecs i el comiat dels anteriors”; ha assenyalat Lloret.

Pel que fa al programa d’actes, el president de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai ha revelat que divendres i dissabte la revetlla tindrà lloc a l’envelat que s’ha instal·lat a l’aparcament del riu Algar i dissabte es durà a terme romeria de Sant Blai fins a la Parròquia Verge del Cónsol en què se celebra una missa en honor al sant.

El dissabte al matí hi haurà jocs per als més xicotets emmarcats al Club del Festeret a la mateixa carpa.

Diumenge es durà a terme el dinar de germanor, la desfilada infantil i la devolució de les banderes al Casal Fester.

Vicente Lloret subratlla el que significa este Mig Any Fester quant a allò que suposa una ruptura de la rutina diària i la vivència d’un cap de setmana de germanor de les filaes al costat de la diversió i festa.

El màxim responsable de la Federació ha donat l’enhorabona a les filaes que este any tenen càrrec com són Tuareg i Corsaris, amb les abanderades de la Federació, Pepi Martín Muñoz i Maria Elena Ranchal Rostoll; Maseros i Mascarats amb les alferecies de Federico Bravo Morata i Mar Alós García; regnat moro que ostenta Mitja Lluna, amb Teresa Almiñana Cortés com a reina, Teresa Guillén Riera, ambaixadora i Ángela Such Gómis com a abanderada; i la Filà Carteia que ostenta el regnat cristià amb Salvador Gomis Aznar com a rei, Marta Guarinos Ronda, ambaixadora i Sergio López Recio, abanderat. A tots ells, tant el regidor com el president de la Federació han felicitat i desitjat que passen un any feliç.

Finalment, Joaquim Devesa i Vicent Lloret han convidat la població d’Altea a gaudir també dels actes d’este Mig Any Moro Mitjà i Cristià.

Pin It on Pinterest