Select Page

El proper cap de setmana, del 10 al 12 de febrer, tindrà lloc a Altea la celebració del “Mig Any Moro i Cristià” en què s’exalça la figura del patró d’Altea, Sant Blai. Així ho han avançat l’edil de Festes, Marta Lloret i el president de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, Vicent Lloret.

Com ha recordat la regidora, “este any serà el primer que es festege amb normalitat el Mig Any, ja que els dos darrers anys, amb la pandèmia, les festes s’han vist també afectades”.

Marta Lloret s’ha referit també a la meteorologia, indicant que “els auguris apunten a un cap de setmana de festes plujós i fred, al que estem ja acostumats els festers pel que desitge que tot allò preparat per a estos dies puga tirar endavant” .

L´edil ha agraït el treball de la Federació i el suport que brinda a càrrecs, festers i administració per a entre tots dur a terme la celebració.

Per part seua, el responsable de la Federació, ha agraït el suport de l’Ajuntament a les festes amb estes paraules, “som un tàndem que està condemnat a entendre’s i treballar en col·laboració perquè les coses isquen bé”.

Lloret ha agraït als festers i festeres l’esforç econòmic que fan per participar de la festa; especialment als integrants de Mascarats que han decidit refundar la filà. “Són moltíssims els nous festers que este any s’han incorporat a les Festes i això és una boníssima notícia”; ha declarat el president de la “Federació de Moros i Cristians d’Altea”.

Vicent Lloret ha explicat que es tracta d’un cap de setmana de convivència festera a la carpa; en què prevalen reunions de festers, la música de les bandes i la celebració de Sant Blai. “A part dels festers i festeres, la carpa està oberta a la ciutadania d´Altea i seran benvinguts aquells que ens acompanyen”; ha assenyalat el responsable de la Federació.

Pel que fa als actes més destacats d’estos dies, Marta Lloret ha assenyalat el nomenament de càrrecs que tindrà lloc aquest divendres 10 de febrer a les 20.00 ha Palau Altea.

Pel que fa a una particularitat de les festes d’aquest any, Lloret ha destacat que dels 10 càrrecs, 8 els encarnen dones; com també el pregó serà a càrrec d’una dona.

Pel que fa al programa d’actes, el dissabte 11 a les 11:00h a la carpa festera s’obrirà el Club del Festeret amb activitats per als més xicotets. A les 17:15h, concentració a la Plaça de l’Ajuntament de festers i autoritats per dirigir-se en romeria fins a l’Església Verge del Consol, on se celebrarà la Missa en Honor a Sant Blai. I a les 23:00h tindrà lloc el Ball de Càrrecs a l’Aparcament Basseta-Centre.

El diumenge 12, entre les 08:00 i les 09:00h tindrà lloc l’acampada i esmorzar de les Filaes. A les 12:00h, Entrada Infantil. A les 16:15h, concentració de les filaes per tornar les banderes al Museu Fester.

I tancarà el Mig Any 2023 el Certamen de Música Festera d’Altea la Vella, organitzat per la SRM d’Altea la Vella, que se celebra el diumenge 18 de febrer al Centre Cultural.

Tant des de la regidoria de Festes, com des de la “Federació de Moros i Cristians” es convida festers, festeres, alteans i alteanes a gaudir d’aquestes festes del Mig Any.

Pin It on Pinterest