Select Page

L’escultura ha estat donada al munici pel Rotary Club.

A mig dia de hui ha tingut lloc la inauguració de l’escultura que l’artista Víktor Ferrando ha creat per a Altea, anomenada “Atalaya Terra”. Una obra d’art donada al municipi pel Rotary Club, que ha sigut ubicada a la Plaça d’Europa, davant de la platja de l’Espigó. A l’acte inaugural hi han assistit les autoritats municipals, el mateix artista i diversos membres del Rotary Club.

Es tracta d’una obra de grans dimensions, té una alçada de 3,5 metres i un pes de 4.500kg, i ha sigut realitzada amb materials recuperats de l’estesa ferroviària donada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i procedents del tram comprès entre Benidorm i Altea.

Han intervingut als parlaments inaugurals la regidora de Cultura, Aurora Serrat; el president Rotary Club Calp, Carlos Valcarcel; el director de la Banca March sucursal d’Altea, Santiago Crespo; el fundador de GALESA, Mariano Hervas; Jose Ibáñez, Governador Electe del Districte 2203 del Rotary Club Internacional; Víctor Javier Elena, Governador del Rotary Club Districte 2203 i el mateix artista Víktor Ferrando.

La primera a intervenir ha sigut la responsable municipal de Cultura, que ha agraït la presència dels assistents i ha assenyalat, “hui ens reunim ací amb un propòsit especial, inaugurar i celebrar una magnífica escultura creada pel talentós artista Viktor Ferrando. Però abans de submergir-nos en esta obra d’art impactant, és important reconèixer i agrair al Rotary Club per la seua generositat en concedir-nos esta peça al poble d’Altea”. Així mateix, Serrat ha agraït el compromís de la Banca March per apostar pel projecte.

“En observar esta escultura de Víktor Ferrando, som testimonis de la seua habilitat excepcional per transmetre emocions a través del seu art. Les seues creacions tenen la capacitat, a més a més d’impactar-nos visualment, de transcendir les barreres i arribar als cors de les persones, provocant reflexions i despertant la imaginació. Esta escultura en particular és un testimoni del talent de Ferrando, i és un regal que perdurarà al nostre poble com un símbol de la seua creativitat i visió”; ha declarat l´edil de Cultura.

“En nom de tota Altea, vull expressar el meu agraïment més sincer a Víktor Ferrando per la seua contribució al món de l’art i la seua capacitat per inspirar-nos. També vull estendre la meva gratitud al Rotary Club per la seua generositat i compromís amb el desenvolupament cultural de la nostra ciutat”. Ha conclòs Aurora Serrat, regidora de Cultura en funcions de l’Ajuntament d’Altea.

El Rotary Club ha donat a Altea de forma perpètua i gratuïta, sense restricció d’ús, el bé i en contraprestació l’Ajuntament s’ha compromès a promoure’n la difusió per tal de col·laborar amb la consideració d’Altea com a municipi impulsor de la cultura; així com ha instal·lat l’obra a la plaça d’Europa. Esta és la segona de les 16 escultures que s’instal·laran al llarg del corredor mediterrani, com contempla el projecte del Rotary.

En el transcurs de la seua intervenció Ferrando també ha tingut paraules de gratitud per al Rotary Club en totes les seves extensions, per al departament de Cultura de l’Ajuntament d’Àltea i el seu tècnic, Ignacio Beltrán, per al departament d’Urbanisme que ha dissenyat i col·locat la base sobre la qual s’assenta l’escultura i les diferents col·laboracions amb què ha comptat en la seua realització com per exemple l’empresa GALESA, autora del galvanitzat de l’obra, que consisteix en el recobriment de les peces amb zinc per protegir-la de l’oxidació i la corrosió. Un fet que Ferrando ha destacat com a garantia del bon estat de conservació que tindrà l’escultura, evitant intervencions futures de manteniment.

Víktor Ferrando ha ressaltat la procedència del material de l’obra, tot indicant que “el material que trobareu la gent és la reconversió d’un patrimoni històric que no s’ha perdut. Les vies del tren que fa 100 anys eren utilitzades pels nostres avantpassats ara les recuperem en esta escultura inspirada al planeta Venus. El planeta amb més força que fins i tot podem veure de vegades des d’ací mateix on s’ha instal·lat Atalaya Terra”.

Víktor Ferrando, ha al·ludit al·ludit al reciclatge i la sostenibilitat com a principis bàsics dels seus projectes.

Després dels parlaments s’ha procedit a descobrir la placa inaugural que, als peus de l’escultura, apunta una ressenya de l’obra, qui n’és l’autor i l’ens benefactor.

Pin It on Pinterest