Select Page

En el dia de hui, ha tingut lloc al Centre Social d’Altea la reunió de la Taula Comarcal de Coordinació de policies locals en matèria de Violència de Gènere de la Marina Baixa i on ha estat present l’edil d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, Anna Lanuza.

Esta comissió està formada pels responsables de les unitats de violència de gènere dels cossos de Policia Local d’Alfàs del Pi, Altea, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, La Nucia, Polop de la Marina, la Vila Joiosa i Finestrat, i es va crear amb la finalitat de prestar una atenció preferent i protecció coordinada a les víctimes de violència de gènere i domèstica a la Marina Baixa, per part de les policies locals.

A la reunió s’ha exposat la situació actual dels casos atesos per les policies locals de la Marina Baixa durant l’any 2023 i les incidències produïdes durant l’any per tal d’unificar criteris i millorar l’atenció a les víctimes; així com l’adopció de noves propostes de millora.

Pel que fa a les dades extretes de la reunió, actualment hi ha en vigor 565 casos a la comarca de la Marina Baixa. La Unitat de Violència de Gènere d’Altea integrada per 2 agents atén actualment 73 víctimes.

La regidora d’Igualtat i Benestar Social, Anna Lanuza, que ha estat present a la reunió, ha donat la benvinguda al municipi als participants i ha volgut conèixer de primera mà la feina feta. Així mateix, la responsable municipal d’Igualtat ha agraït als Agents de les Unitats de Violència de Gènere la feina que fan diàriament en la protecció a les víctimes.

A més, Anna Lanuza ha recordat que “a l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea es compta amb un servei específic de prevenció i atenció de la violència de gènere, integrat per una psicòloga, una treballadora social i una advocada. Servei des del qual es proporciona una atenció i una intervenció integral a les víctimes; tant des de la perspectiva social i psicològica, com jurídica, oferint a les víctimes el suport, l’orientació, l’acompanyament i el tractament durant tot el procés i sempre amb l’objectiu final que passen de ser considerades víctimes a supervivents de la violència de gènere”.

Com a màxima responsable de l’àrea d’Igualtat a Altea, l’edil ha subratllat que el departament treballa diàriament per prevenir i eradicar esta xacra social, des de la informació, la sensibilització, la formació, l’orientació i l’educació en valors.

Cal recordar que el telèfon d’informació i d’atenció a les víctimes de violència de gènere és el 016.

Pin It on Pinterest