Select Page

Dissabte 2 de desembre al Poliesportiu Municipal a partir de les 10:00h.

Moltes i variades són les activitats que des del Departament de Benestar Social s’han preparat per celebrar a Altea el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. Una jornada que tindrà lloc al matí del dissabte 2 de desembre i que es presenta molt interessant i divertida, atesa la participació de més de 200 persones amb diversitat funcional als seus diferents àmbits com pot ser la pràctica de l’esport, per exemple. Així ho han donat a conèixer l´edil d´àrea, Anna Lanuza i la treballadora social i coordinadora de la Jornada, Amaya Madaleno.

En paraules d’Anna Lanuza, “és un plaer tornar a presentar, després de diversos anys d’interrupció, una nova jornada commemorativa del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional. Quan en esta legislatura assumisc l’àrea de Benestar Social, una de les meues prioritats era reprendre estes jornades pel que signifiquen, perquè estic convençudíssima que és molt important commemorar el dia 3 de desembre que és el Dia de la Diversitat Funcional. Estes jornades demostren que qualsevol persona amb esforç, espenta i sobretot amb el suport dels altres és capaç de posar-se metes i aconseguir-les. Al final, el que demostra és que tots i totes som iguals i no tan diferents com a priori podem pensar”.

“Són unes jornades en què hem volgut abordar moltes àrees com l’esport, la música i la dansa, entre d’altres”, ha afegit l’edil.

Les activitats començaran a partir de les 10:00h al Poliesportiu i Lanuza ha agraït a l’àrea d’Esports la seua col·laboració per al desenvolupament de la Jornada.

“Estic més que satisfeta de poder comptar de nou amb estes jornades de Diversitat Funcional i tenim diferents activitats d´un alt nivell i a més comptarem amb figures esportives dins de la diversitat Funcional”, ha apuntat responsable municipal de Benestar Social.

Del programa d’activitats ha parlat Amaya Madaleno, que després d’una enumeració minuciosa ha destacat el treball de preparació que també a Altea han dut a terme en les últimes setmanes els alumnes del TAPIS, els quals a través d’una coreografia preparada per la professora de Gimnàstica Rítmica, Verónica Bódalo, procediran a la inauguració d’este dia de la festa de la diversitat funcional.

Les activitats tenen principalment un caràcter esportiu i s’ha comptat amb la col·laboració de COCEMFE, Federació d’associacions de persones amb discapacitat física i orgànica de la província d’Alacant.

“COCEMFE és la que ens ha posat en contacte amb les associacions esportives i hi haurà una exhibició de Tennis de Taula amb cadira de rodes i també podrem oferir als visitants a les jornades que proven perquè vegen la seua dificultat”; ha explicat Madaleno. Qui ha detallat que es farà una demostració de Bochia i Slalom; futbol per a cecs; parakarate; Vòlei adaptat i pilota valenciana adaptada.

A més d’estes pràctiques esportives, a partir de les 11:00h es desenvoluparan tallers i activitats com ara circuit Munayki, Musicoteràpia, taller d’equinoteràpia i una exhibició de quadres realitzats amb bitllets no premiats de l’ONCE, realitzats pel venedor alteà José Antonio Benítez Alcántara.

A les 12 tindrà lloc una exhibició de dansa a càrrec de l’Acadèmia Royal Dance i a les 13.30 cloenda de les jornades i aperitiu per als assistents.

Anna Lanuza i Amaya Madaleno conviden a la població d’Altea i localitats veïnes a participar i gaudir, el dissabte 2 de desembre al Poliesportiu Municipal d’Altea, d’estes Jornades de Diversitat Funcional.

Pin It on Pinterest