Select Page

“Gent d’Altea, Gent del Mon”, és el lema que ha triat l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua Regidoria de Benestar Social, per a presentar la Setmana de la Diversitat Cultural i així celebrar el seu dia en el calendari mundial, que és el 21 de maig.

El regidor de Benestar Social, José Luis León Gascón, juntament amb l’equip de Pangea i Benestar Social, han organitzat diversos actes al llarg de la setmana per a fer visible l’existència de les diferents cultures, fomentant el respecte i donant a conéixer a través d’activitats infantils en família, tallers de cuina, murals urbans, xarrades informatives a joves i adults, l’enriquidor de totes i cadascuna d’aquestes.

En paraules del regidor José Luis León Gascón: “són més de 90 nacionalitats amb les quals els alteans i alteanes convivim dia a dia, enriquint-nos de les seues cultures, des dels més xicotets que juguen diàriament als patis dels col·legis i parcs, a joves fent esport i on es transmeten valors de respecte, Altea destaca per la seua restauració tan internacional amb menjar de diferents cultures, des de Asia fins a Amèrica, i on aliments i costums gastronòmics fan d’Altea una localitat integrada culturalment”.

“Amb aquesta primera edició de la setmana de la diversitat cultural, plena d’activitats, volem visibilitzar la importància de la convivència entre cultures, del respecte mutu feia totes i cadascuna d’elles i de sensibilitzar i de fomentar el dret a la diferència, a diferències que van des del color de la nostra pell, als nostres costums i tradicions, la nostra manera de vestir o el nostre llenguatge”, ha declarat l’edil de Benestar Social.

Des de l’Ajuntament d’Altea es vol mostrar la diversitat cultural com una força que impulsa el desenvolupament, no sols econòmic, sinó com una forma vàlida i sòlida d’enriquir la vida de les persones i de la societat. Una aposta perquè Altea continue sent una localitat oberta, tolerant i respectuosa.

Les activitats començaran el dilluns 23 amb la xarrada ‘Que és el discurs d’odi i les fakenews’ per a alumnes d’IES i ‘Discursos i delictes d’odi’ en el Centre Social d’Altea. El dimarts, serà el torn del taller de cuina marroquina impartit per Creu Roja; i el dijous un de ucraïnesa. El divendres en la plaça de l’Ajuntament es crearà el mural de la interculturalitat i el diumenge, 29 de maig, se celebrarà en família la diversitat cultural amb jocs infantils, música, regals.

 

Pin It on Pinterest