Select Page

El termini per sol·licitar-les s’obre hui mateix i romandrà obert fins al 30 de novembre.

L’edil de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea, Anna Lanuza i el tècnic d’àrea, Braulio Cencerrado, han anunciat públicament la convocatòria d’ajudes extraordinàries per a famílies amb menors amb diversitat funcional o necessitats educatives especials. Ajudes que van des dels 450€ fins als 700 per menor, més 120€ per cada germà o germana menor d’edat o persona dependent a la unitat familiar.

Com ha explicat la regidora, “estes ajudes van destinades a unitats familiars amb menors amb un grau de discapacitat a partir del 33% i a unitats familiars amb menors que, encara que no tinguen grau de discapacitat, tinguen un informe pediàtric, especialista, psicopedagògic o similar que acredite que tenen necesitats especials”.

“El motiu de la convocatòria és ajudar amb les despeses que comporta el desenvolupament psicològic, físic i social dels millors i les ajudes van dirigides a cobrir les necessitats bàsiques de salut, educació, socials o inclusives com puga ser l’ús d’ulleres, productes d’ortopèdia, la realització d’activitats extraescolars, dentista, teràpies, vestimenta, desplaçaments, entre d’altres”. Ha detallat Anna Lanuza.

L´edil ha indicat l´import de les ajudes, que és de 450€ per a menors amb un grau de discapacitat entre el 33 i el 64% o en el cas de disposar d´un informe d´especialista que acrediti les seues necessitats especials; o de 700€ en cas que el menor tinga un grau de discapacitat igual o superior al 65%.

A més, el departament de Benestar Social ha tingut a bé incloure una ajuda, que se suma a les anteriors, de 120€ per a aquelles famílies que a més tinguen altres menors sense grau de discapacitat ni necessitats especials, així com, que tinguen persones grans dependents.

El termini per sol·licitar estes ajudes dóna inici hui mateix i es prolonga fins al proper 30 de novembre i s’haurà de dur a terme al registre general de l’ajuntament aportant la documentació que a continuació s’indica:

  • Volant d’empadronament col·lectiu (estar empadronat a Altea des de fa almenys 6 mesos)
  • Llibre de família
  • Declaració de la Renda del 2022 o en defecte del 2021. En cas de no poder disposar d’aquest document, declaració jurada d’ingressos
  • Grau de discapacitat del menor o informe que n’acredite la necessitat

Documentació Opcional:

  • Contracte de lloguer o rebut d’hipoteca
  • Acreditació de Víctima de Violència de Gènere
  • Títol de família monoparental
  • Acreditació de persones dependents a la unitat familiar

En paraules del responsable tècnic d’àrea, “s’ha detectat que estes famílies tenen més despeses per cobrir i per això esta convocatòria s’ha intentat fer senzilla per facilitar a les famílies que hi puguen accedir”.

“No cal que les persones interessades vinguen a agafar una cita amb el treballador social, però si poden venir a informar-se o telefonar per preguntar per algun detall que no tinguen clar. A més que disposarem de fullets informatius amb tots els detalls”; ha apuntat Cencerrado.

Des del departament de Benestar Social s’ha mostrat la intenció que esta ajuda es convertisca en una convocatòria anual, per a la qual en la primera edició s’ha assignat una partida econòmica de 18.000€

Pin It on Pinterest