Select Page

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha adjudicat al Grup Global Omnium el projecte DigitAMED presentat juntament amb set ciutats costaneres de l’arc mediterrani al PERTE de Digitalització de l’Aigua i del que Altea en forma part.

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del MITECO, Altea ha aconseguit una important subvenció de 2.200.000€ que possibilitarà la digitalització del cicle integral de l’aigua i amb això una major eficiència del mateix. Així ho anuncia l´edil d´Infraestructures i Cicle Hídric, Aurora Serrat.

Com ha recordat la responsable municipal, el mes de desembre de 2022, l’Ajuntament acordava adherir-se a la convocatòria de concessió d’ajudes per concurrència competitiva per a l’elaboració de projectes de millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua, PERTE, a través de la concessionària municipal de l’aigua potable i clavegueram formant part d’un projecte global anomenat DigitAMED, liderat per Global Omnium. Projecte en què participen 7 municipis, entre els quals està Altea i que arrencarà el gener del 2024 amb un termini d’execució de dos anys i un volum total d’inversió en matèria d’aigua de 7,9 milions d’euros.

La capacitat d’innovació i la col·laboració pública privada d’este projecte ha estat reconeguda pel MITECO i permetrà que Altea digitalitze el cicle integral de l’aigua a través de la concessionària del servei, Aigües de Valencia, que serà qui execute l’actuació al costat d’Aigües d’Altea”.

L’import total del projecte de digitalització del cicle de l’Aigua a Altea és de 3.162.508€, dels quals les arques municipals assumiran el 30% i el PERTE el 70%. Ha revelat Aurora Serrat.

Segons ha detallat Serrat, les actuacions que es duran a terme passen per la digitalització del sistema de clavegueram; digitalització del sistema d’abastament; digitalització dels punts d’abocament d’aigües residuals; creació de plataformes i sistemes d’informació i eines digitals que permeta conèixer els detalls del sistema, com ara possibles fuites, per aconseguir-ne una major eficiència; entre altres accions.

Finalment, la responsable municipal de Cicle Hídric ha manifestat satisfacció “per l’arribada d’esta important subvenció que permetrà tenir un coneixement més gran del sistema gràcies a la seua digitalització. Si no haguérem rebut la subvenció, amb el temps la legislació ens hauria obligat a la digitalització i esta haguera hagut de pagar-se pels veïns i veïnes d’Altea”.

Pin It on Pinterest