Select Page

Una nova subvenció procedent d’Europa, a través del Fons Next Generation, arriba a l’Ajuntament d’Altea. En este cas es tracta d’una subvenció de 408.795€ que finançarà la major part d’un projecte de dinamització de les zones comercials que contempla diferents accions i el cost de les quals ascendeix a 510.000€, sent l’Ajuntament el que assumisca la diferència. Així ho han anunciat l’edil de Projectes Europeus, Maria A. Laviós i el regidor de Comerç, Miguel de la Hoz.

Com ha recordat Laviós, “la previsió de l’Equip de Govern i el treball iniciat la legislatura passada ha determinat que Altea reba ara estes importants subvencions supramunicipals”. “El tenir el Pla Anti Frau i el Pla Estratègic Altea 2030, en què es planifica el full de ruta del municipi, així com el treball transversal que es realitza des de l’Oficina de Projectes Europeus, permeten que ara estiguem collint estos fruits”. Ha afegit l´edil responsable d´àrea.

Mari A. Laviós ha manifestat satisfacció per l’èxit. “Des de l’Oficina de Projectes Europeus estem molt contents de veure que un projecte més ha estat finançat per la UE amb este Fons Next Generation i des d’ací vull posar en valor este treball en equip que s’ha realitzat a totes les regidories de l’Ajuntament per absorbir este finançament europeu que redundarà al final en una millora per a la ciutadania”.

L´edil responsable de Projectes Europeus ha tancat la seua intervenció informant que són al voltant de 9 milions d´euros les ajudes procedents del Fons Next Generation que l´Ajuntament d´Altea gestionarà, a més dels gairebé 2 milions d´euros que l´Oficina de Projectes Europeus està rebent del Marc Financer Plurianual 21-27 i entre els que es troben, entre altres projectes, les diferents mobilitats Erasmus+”

Pel que fa a les accions concretes del projecte de l’àrea de Comerç, ha sigut l’edil d’àrea el que les ha detallat, però no sense manifestar abans alegria per la mesura. “Estem contents perquè rebre estes subvencions sempre són beneficioses per al poble i gràcies a la feina dels darrers mesos podem anunciar que un projecte per a la dinamització de les zones comercials ve subvencionat en un 80% pel Fons Next Generation”; ha assenyalat De la Hoz.

Les actuacions que es duran a terme són: la instal·lació de cartells digitals i intel·ligents, a través dels quals s’emetrà publicitat comercial; posicionar en publicitat i xarxes socials el xicotet comerç, és a dir digitalitzar el xicotet comerç perquè puga competir amb els grans centres comercials; comerç dinamitzar algunes zones amb passos de zebra intel·ligents, la protecció dels quals del vianant és més gran per l’existència d’uns senyals lumínics que adverteixen els vehicles; creació d’un Bot digital en 5 idiomes per orientar el client o oferir informació de qualsevol servei que necessite; domotització del Mercat Municipal; substitució d’insums d’un sol ús per eliminar el plàstic i que la gent faça servir envasos reciclables per fer les compres i la creació d’una formació en idiomes per als comerciants. Pla d’accions que sumen un munt de més de 510.000€.

“És una gran inversió que es realitzarà per a les zones comercials de què es beneficiarà el poble d’Altea”; ha conclòs Miguel de la Hoz.

Pin It on Pinterest