Select Page

El pressupost per a la rehabilitació ascendirà a 6 milions amb l’aportació del Consistori

346 famílies d’Altea veuran millorades les seues vivendes, la seua eficiència energètica i els seus barris gràcies al Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. L’Ajuntament d’Altea va sol·licitar dins d’aquesta partida d’ajudes 5 milions per a la millora d’habitatges en el seu nucli urbà. El ple del Consell ha ratificat hui la concessió d’aquests fons.

24 edificis que sumen 346 habitatges, la reurbanització dels carrers i la creació d’una oficina de l’habitatge per a la gestió d’aquestes ajudes és el projecte que posarà en marxa la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altea després de la concessió d’aquestes ajudes dels Fons Next Generation.

“Estem molt contents d’haver obtingut aquesta subvenció tenint en compte que en total s’anaven a repartir 87,5 milions en tota la Comunitat Valenciana i competíem amb ciutats molt grans, com les capitals de província i mitjanes que optaven a 10 o 7,5 milions respectivament. Vull agrair a tots els involucrats i reconéixer la labor del departament d’Urbanisme, perquè sense tot el treball tècnic no hauria sigut possible aconseguir aquestes ajudes que faran tant de bé a moltes famílies alteanes i continuaran en el projecte de fer d’Altea un lloc més sostenible. Destacar també el treball de l’oficina de Projectes Europeus”, ha comentat José Orozco, regidor d’Urbanisme.

“Continuem apostant per fer d’Altea un lloc més sostenible, habitable i amb millor qualitat de vida per a la ciutadania. Aconseguir estes ajudes i la posada en marxa de l’Oficina de Rehabilitació de l’Habitatge són una gran notícia, un pas més cap a la sostenibilitat, una aposta per la recuperació de barris que estaven degradats i una ajuda a moltes famílies. L’objectiu és recuperar els entorns urbans que més ho necessiten, són barris amb una bona ubicació que recuperaran atractiu. S’ha fet un gran treball per a aconseguir estos fons europeus”, ha declarat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Les zones que han optat a aquesta subvenció han sigut dues, d’una banda l’eixample de l’avinguda que aglutina tots els carrers que es troben dins de la delimitació de Conde d’Altea, Pont de Moncau, Zubeldía, Ferrocarril i Garganes i per un altre l’eixample del Pla de Castell a l’avinguda de La Nucia que conformen els carrers que estan dins de la delimitació de la Costa dels Matxos, Calvari, Ametlers, Carrasca, Alfaz de Pi i Vila Joiosa.

“Creiem que era el moment de fer un pas en la rehabilitació d’aquestes dues zones d’Altea, dos àmbits amb característiques sociodemogràfiques i socioeconòmiques molt semblants. Són dos eixamples dels anys 60 amb un parc d’habitatge molt antic amb un valor immobiliari per m² construït de l’ordre del 50% del valor mitjà del solo urbà. Gràcies a les actuacions que es duran a terme amb aquest projecte potenciarem una recuperació econòmica i social d’aquests llocs que per diferents circumstàncies es troben en un procés de degradació o exclusió”, ha continuat Orozco.

El pressupost total del projecte és de 6.099.374,86 €, l’aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és de 4.653.124,86 €, la part de la Generalitat Valenciana ascendeix a 272.060,00 €, l’aportació municipal a 822.930,00 €, un 15% del muntant, i els propietaris dels immobles 280.000 euros, representant a penes un 4,5% de tota l’actuació i que corresponen a casos particulars on ja es tenia previst executar projectes per a la millora de l’accessibilitat i excedien el límit per habitatge. Per tant, la inversió del ciutadà serà pròxima a zero per a rehabilitar el seu habitatge.

Les actuacions van dirigides a la lluita contra la pobresa energètica, la millora de la qualitat de vida dels habitatges i la descarbonització de la calefacció i refrigeració. El 100% de les actuacions proposen generació d’energia verda fotovoltaica; en més del 90% s’actua en la retirada d’amiant, el canvi de finestres i la fusteria; en el 66% dels casos s’intervé en la conservació de l’edifici ja siga per patologies, filtracions, problemes estructurals, etc; i en quasi el 50% es canvia els sistemes de refrigeració i calefacció per aerotermia.

Oficina de Rehabilitació de l’Habitatge

 Es crearà l’Oficina de Rehabilitació de l’Habitatge, amb un pressupost de 235.000 euros, sent un servei públic que gestionarà i coordinarà aquest projecte, però que, a més, servirà de punt informatiu i de gestió per a la resta de la ciutadania d’Altea que podrà optar línies de subvenció Next Generation similars per a la rehabilitació d’edificis amb la finalitat de millorar la seua eficiència energètica l’any 2023.

Aquesta oficina també serà l’encarregada de gestionar la intervenció en l’espai públic de reurbanització de dos carrers en l’àmbit delimitat destinant 416.000 per al seu fi.

Pin It on Pinterest