Select Page

L’Ajuntament escomet la reparació de la pista esportiva del centre públic a càrrec del Pla Edificant.

L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria d’Urbanisme, ha dut a terme una actuació de reparació i millora de la pista esportiva del centre d’Educació Infantil i Primària El Blanquinal. Obres que se sumen a les recent escomeses pel Pla Edificant.

Hui al matí, els regidors d’Urbanisme, Jose Orozco i Educació, Xelo González, amb el director del centre Iván Gómez i l’arquitecte municipal, Paco Zaragoza, han girat visita al centre educatiu per comprovar, una vegada finalitzades les obres, l’estat en què ha quedat la pista esportiva, objecte de millora.

“El cost de l’obra és de 10.188,20€. Ha sigut executada per Excavaciones Bolo i Baldomero SL. Amb esta obra considerem tancat el cicle d’obres del Pla Edificant al Blanquinal, que ha deixat a Altea una inversió als diferents centres de 2 milions d’euros i en este col·legi en concret, es va fer una actuació molt important per resoldre la qüestió de l’accessibilitat, de 260.000€. Es va fer un recorregut accessible per les dos entrades que té El Blanquinal; es va col·locar un ascensor a l’edifici central; es va guanyar espai al menjador; es van fer reformes als banys per fer-los accessibles i es va adequar l’aula de dos anys. Este col·legi en té dos i donen servei a la població d’esta edat”. Ha recordat el responsable municipal d’Urbanisme, que ha apuntat que “hui el que fem és rematar el romanent que hi havia d’Edificant, quedaven 10.000€ per la baixa de concessió i s’han fet servir per reparar esta pista esportiva”.

Com ha explicat Orozco, “els treballs han consistit en el picat d’esquerdes existents i posterior farciment, fins a regularitzar la superfície; aixecat de la vorera enfonsada i recol·locació i rejuntat; acabat de tota la superfície amb pintura acrílica per a paviments esportius i pintat de línies de marcació de la pista esportiva”.

Jose Orozco ha conclòs ressaltant que “Edificant ha significat més de 2 milions dʻeuros per a Altea i que dʻuna altra manera no hagués sigut possible esta inversió tan important per solucionar els problemes dʻaccessibilitat dels diferents centres”. I ha instat la Conselleria d’Educació del nou govern a “que tinga a bé continuar amb inversions tan necessàries als col·legis i instituts dels diferents municipis i que obriga, com es tenia previst, un segon Edificant en què es tinga molt present el tema de la sostenibilitat dels edificis”. Al que ha afegit, “són de ressaltar estos 8 anys de Botànic en què s’ha fet un grandíssim esforç a adequar els centres educatius dels municipis del País Valencià”.

Per part seua, l’edil d’Educació, Xelo González ha manifestat sentir-se satisfeta “per este nou pas del Pla Edificant donat en este cas amb la reparació de la pista esportiva del Blanquinal. Una demanda de la comunitat educativa del centre”.

“Hem volgut que no es perda ni un sol cèntim que ha arribat de la Generalitat i que es vegen invertits a les nostres escoles. En una primera actuació es va treballar en el tema de l’accessibilitat i de l’aula de 2 anys i en esta segona es millora la pista esportiva i demanem a la nova Conselleria i Govern de la Generalitat que tinga a bé fer este tipus d’inversions com la d’Edificant”; ha declarat la responsable municipal d’Educació, que ha avançat que dilluns que ve s’incorporen a les aules d’Infantil i Primària a Altea més de 1.500 alumnes.

Pin It on Pinterest