Select Page

Alemanya i Espanya s’uniran el mes vinent d’octubre a través de la música amb el Projecte Músic Cultural que uneix als conservatoris d’Altea, Teulada i Saxònia/Anhalt. Aquesta iniciativa comptarà amb la visita de 75 músics i 13 tutors de Saxònia/ Anhalt que realitzaran diferents activitats i oferiran dos concerts.

El Projecte Músic Cultural s’ha presentat aquest matí a l’Auditori Teulada Moraira per Pepa Pérez, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea; Rosana Caselles, regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Teulada; Alexander Ramm, director de l’Orquestra de l’Escola de Música Simfònica de Saxònia-Anhalt; Marcos Gomis, tutor de l’Orquestra de l’Escola de Música Simfònica de Saxònia-Anhalt i coordinador del projecte i Marcos Ivorra, secretari del Conservatori d’Altea.

Rosana Caselles, regidora de Cultura de Teulada ha destacat que aquest és un projecte “de creixement i intercanvi en el qual s’estrenyen les relacions entre Alemanya i Espanya, i continuem treballant en territori. Esperem que aquest projecte tinga un llarg camí i afavorisca a l’educació i cultura dels nostres municipis”.

Per part seua, la regidora de Cultura d’Altea, Pepa Pérez, ha agraït la rebuda a l’Ajuntament de Teulada i sobretot “al conservatori de Saxònia / Anhalt per donar forma a aquest projecte, una iniciativa meravellosa en la qual la cultura uneix països. Volem agrair que hagen pensat en Altea i Teulada Moraira, però sobretot volguera destacar a Marcos, és un orgull per a Altea que un músic nascut en la nostra pedrera treballe fora, la qual cosa demostra que a Altea es fan les coses bé, i vulga unir el seu país de treball amb el seu poble a través de la música”.

Els músics alemanys seran a la província d’Alacant del 21 al 30 d’octubre, deu dies en què s’alternaran assajos (al matí i a la vesprada), amb activitats pedagògic musicals entre els alumnes dels tres conservatoris. A més, es realitzaran visites turístiques a llocs com Guadalest o l’ Albir a les quals assistiran tant els músics alemanys com els espanyols, per a fomentar la seua cohesió. La seua estada culminarà amb dos concerts, un en el Palau Altea i l’altre a l’Auditori Teulada Moraira. Dos concerts en els quals es podrà gaudir d’obres clàssiques de compositors alemanys o música de cinema en un programa variat. Els músics alemanys s’allotjaran en les residències de l’IVAJ d’Alacant i Moraira.

“Gràcies a aquest programa els tutors alemanys podran fer classe als alumnes espanyols que podran aprofitar per a veure una altra manera de treballar i tindran contactes en un altre país, alguna cosa que pot ser molt bo per a la seua futura formació” ha comentat Marcos Gomis, tutor de l’Orquestra de l’Escola de Música Simfònica de Saxònia/Anhalt i coordinador del projecte.

Gomis ha relatat que el projecte naix fa any i mig, quan coneix a Alexander Ramm i li convida a fer classe en l’orquestra de Saxònia / Anhalt. “Fa 25 anys va ser l’última vegada que l’orquestra va viatjar fora d’Alemanya i li vaig comentar la possibilitat de fer alguna cosa a Espanya. Estic molt il·lusionat de tornar a la meua casa i fer un projecte amb alumnes com aquest que espere que perdure en el temps. Voldria agrair la confiança posada en mi per a coordinar-ho”, ha conclòs.

Alexander Ramm, director de l’Orquestra de l’Escola de Música Simfònica de Saxòni/Anhalt s’ha mostrat molt agraït per l’acolliment i el treball realitzat entre tots dos ajuntaments. “Estic molt agraït per poder assajar en el Conservatori Professional de Música d’Altea i poder tocar en dos auditoris com aquests. Els nostres músics estan molt il·lusionats per poder vindre i esperem que això no quede ací, sinó que hi haja continuïtat i que alumnes de tots dos conservatoris puguen anar al febrer o octubre a Alemanya”.

Marcos Ivorra, del conservatori d’Altea ha mostrat el seu orgull perquè “un músic alteanà organitze un projecte d’aquesta magnitud, a més amb un país com és Alemanya, bressol de la música clàssica”.

Pin It on Pinterest